SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 11 bin 542 kişiye ihtiyaç kartı vererek destek sağladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yardım sistemi değiştirilerek gıda ve giyimde adrese teslim yönteme son verilerek ailevi, çevresel ve sosyolojik faktörler incelenerek, "Temel ihtiyaç destek kartı" sistemine geçildi.

Buna göre ailenin durumuna göre her yıl bir, iki veya dört kez yardım sağlanacak temel ihtiyaç destek kartları, vatandaşların evlerine götürülüyor. Banka hesaplarının açılması, kimlik, adres ve iletişim bilgilerinin tanımlanmasının ardından hesaba para yatırılmasıyla kartlar, kullanıma hazır hale getiriliyor.

Nakit çekimi ile alkol ve tütün mamulleri alınmasına kapatılan kartlarla gıda, tekstil veya ilaç alınabiliyor. Alışverişlerini özgürce yapabilen kart sahibi aileler, isterse faturaları da ödeyebiliyor. Amaç dışı kullananların kartları ise iptal ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, temel ihtiyaç destek kartı sistemiyle ihtiyaç sahiplerine alışverişlerinde büyük kolaylık sağladıklarını belirtti.

Sosyal yardımlarda çok hassas davrandıklarını vurgulayan Demir, yeni sistemle sosyal yardımları kurumsal ve hızlı bir yapıya kavuşturduklarını anlattı.

Açılan hesaplar için kimlik, adres ve iletişim bilgileri tanımlı isim yazmayan kartlar bastırdıklarını aktaran Demir, şunları belirtti:

"Ardından da nakdi yardımı hesaba aktarıyoruz. Cep telefonu mesajı ile aileyi hem bilgilendiriyor hem de kartları evlerine götürerek teslim ediyoruz. Önceden değişen miktarlardaki yardımlar yılda sadece bir kez yapılıyordu. Şimdi ise ailenin özel durumuna göre yılda dört kez yararlanabilmesini sağlıyoruz. Eskiden yardımların ulaşma süresi 45 günü, bazen de 2 ayı bulabiliyordu. İnşallah zamanla desteklerimizi daha da artıracağız."

Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Bekir Söylemez de kimsesizlerin kimsesi olmak için özveriyle çalıştıklarını vurgulayarak, "2019 yılında 1670, 2020 yılında 2 bin 32, 2021 yılında ise 7 bin 840 olmak üzere 2019-2021 yılları arasında toplam 11 bin 542 ihtiyaç sahibine temel destek kartı verdik. Bunun yanında kimsesiz vatandaşlara sıcak yemek ve eşya yardımlarımız devam ediyor. Ayrıca ramazan ayı öncesinde gıda kolisi veriyoruz. İhtiyacı olan herkesin yanında olmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: aa