SAMSUN (AA) - Havza ilçesinde Kurban Bayramı nedeniyle protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı.

Muharip Gaziler Derneği'ndeki bayramlaşmaya, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Kaymakamı Metin Yılmaz, bayram için gerekli her türlü tedbirin alındığını kaydederek, bayramın huzur ve güven ortamında geçtiğini belirti.

Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise Havza Belediyesinin ilgili birimlerinin bayram boyunca görevlerinin başında olduğununa dikkat çekti.

- Kıyma mesaisi

Havza ilçesinde Kurban Bayramı'nın ikinci gününde kasaplar kıyma mesaisi yaptı.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaşanan kurban kesim telaşının ardından bayramın ikinci gününden itibaren Havza'da birçok vatandaş, kurban etinin bir bölümünü kıyma çektirmek için kasapların yolunu tuttu. Kıymanın kilosunun 1,5 ila 2 liradan çekildiği kasap ve şarküterilerde kuyruk oluştu.

Kasap dükkanı işleten Murat Selçuk, her yıl olduğu gibi bu sene de kasapların kıyma çektirmek isteyen vatandaşlarla dolduğunu söyledi.

Kendisi gibi ilçede birçok kasapta yoğunluk yaşandığını ifade eden Selçuk, "Vatandaşların kıyma çektirmek için getirdiği et poşetleri sırada bekliyor. Her yıl olduğu gibi yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bayram süresinde yaklaşık 5 ton kıyma çekeriz. Vatandaşlarımızdan ricamız eti soğutarak getirmeleridir." dedi.

Kaynak: aa