SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen "Samsun'u Keşfet, Şehrini Farket" projesiyle kentin turistik özelliklerini tanıtan öğrenci gezileri devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Gençlik Hareketi etkinliklerini çerçevesinde yürüttüğü "Samsun'u Keşfet, Şehrini Farket" projesi ile lise ve üniversite öğrencilerini gezdirerek ilçeleri tanıtıyor.

Bu kapsamda lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla kış turizminin önemli adreslerinden Ladik ilçesi Ambarköy ve Akdağ Kayak Merkezi'ne gezi düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, turizmin yerel halktan başladığına dikkat çekti.

Bu kapsamda öğrencilere yönelik ilçe turlarına büyük önem verdiklerini anlatan Demir, "Samsun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Şehrimizde tarih, kültür, doğal miras, yayla ve kış turizmi var. Turizm öncelikle kendi halkımızın şehrimizin potansiyellerini bilmesi ve görmesiyle başlar. Biz de bu konuda çaba sarf ediyoruz. Başlattığımız projenin amacı da budur. İlçelerimizdeki turistik avantajlarımızı öğrencilerimize tanıtarak, iç turizmi hareketlendirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa