SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri selde hasar gören Sinop'un Ayancık ilçesindeki içme suyu borularını tamir ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sinop'un Ayancık ilçesinde hasar gören içme suyu hatlarını SASKİ ekipleri tamir etti. Tankerlerle bölgeye su takviyesi de yapan SASKİ ekipleri depolara su aktardı.

Sinop, Bartın ve Kastamonu'da yaşanan sel felaketinin ilk anlarından itibaren harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bölgeye toplam 51 personelini ve 66 aracını gönderdi.

Sel felaketi için organize olan ekipler afet bölgesinden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda su ve gıda yardım kolilerini de bölge halkına dağıttı. ​​​​​​​

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ayancık'ta incelemelerde bulunarak her zaman ilçe halkının yanında olduklarını belirtti.

Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, bölge halkına da geçmiş olsun dileklerini ileten Demir, "Geçtiğimiz haftalarda orman yangınlarımızla büyük üzüntü yaşadık. Şimdi de bölgeden gelen sel felaketi yüreğimizi yakıyor. Yaralarımızı hep birlikte saracağız." ifadesini kullandı.

Kaynak: aa