SAMSUN (AA) - Sinop'un Ayancık ilçesinde 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketi sonrası afetzedelerin yardımına koşan Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarını tamamlayarak kente döndü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, afetin ardından bölgeye ekiplerin sevk edildiği, arama kurtarma, su temini ve temizlik çalışmaları başlatıldığı anlatıldı.

Hayatın normale dönmesi için sel bölgesinde SASKİ, Fen İşleri, İtfaiye ile Park ve Bahçeler Daire başkanlıkları ekiplerinin çalışmalarının sonuna geldiği aktarılan açıklamada, vatandaşların ekipleri, "Ayancık halkı olarak yardımlarından dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür ederiz" yazılı pankartla uğurladığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ayancık halkının her zaman yanında olacaklarını vurgulayarak, "Selde vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da Rabb'imiz acil şifalar ihsan eylesin. Sel sonrasında tüm gücümüzle Ayancık için seferber olduk. İş makinelerimizi ve ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Özverili çalışmalarıyla ekiplerimiz, yaraların sarılmasında en büyük pay sahibi oldu. Tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Kaynak: aa