Marvel sinematik evreni yani MCU’nun artık dördüncü fazına giriş yapılmış durumda. Hatırladığını üzere Avengers: Endgame sonrasında evren yepyeni bir düzene ulaşmış ve bu sayede de yeni karakterler ve yepyeni maceralara da kapı aralanmıştı. Bu muazzam dünyanın başındaki isim olan Kevin Feige, Çin pazarına da giriş yapmak ve Uzak Doğu kültürünü doğrudan izleyici ile ve kendi tarzlarıyla tanıştırma amacındaydı. Nitekim öyle de oldu. Shang – Chi ve On Halka Efsanesi, Marvel sinematik dünyasının ilk Uzak Doğulu süper kahramanı olma özelliğinde. Üstelik bu akışla bakıldığında da aslında yeni ekibin bir parçası olma konusunda da önemli bir noktada kalabilir.

Shang – Chi ve On Halka Efsanesi yapımı Fantastik filmler izle kategorisinde ve bu husus göz önüne alındığında da aslında filmin genel düzeni ve anlatış biçimi de izleyici kanadında dikkat çekici bir alan açabilir. Film aslında tamamen Uzak Doğu sinemasının dövüş kültürleri ile harmanlanan ve o tarzı yansıtarak fantastik bir süper kahraman etkileşimi oluşturan bir yapıda. Ki kaldı ki bu süreç ile desteklediği zaman izleyicisini de içerisine çeken alanlar açabilmeyi başarmış durumda. Bu sebepten de izleyici ile bağını doğrudan tutan ve sistemsel olarak güncel kalan bir film de denilebilir. Anlatımı ve görsel teknolojiden beslendiği düzeniyle sizler doğrudan bu filmin içinde olacaksınız.

Shang – Chi ve On Halka Efsanesi izle filminin konusu da ilgi uyandırıcı ve cezbedici. Film babası tarafından bir suikastçı olmak adına yetiştirilen Shan- Chi’yi konu ediniyor. Shang – Chi’nin babası ölümsüz bir büyücüdür. Aynı zamanda da insanüzeri dövüş teknikleri geliştirme konusunda da tam bir ustadır. Babasının oldukça yıkıcı güçlerinden birine sahip olduğunu düşünene Shang – Chi ise güçlerini tamamen onun imparatorluğunu yıkmak adına kullanmaya odaklanmış olacak. Böylece babasının düşmanı ile dost olmayı öğrenen bu yeni kahramanımız, etkin bir maceranın içerisine aktarılarak daha seviyeli ve çok daha muazzam bir koşturmacaya da ulaşımı sağlamış olacaktır. Her sahnesinde de bu koşturmacaların temelinden alacağınız muhteşem bir seviye de sizi bekler.

Shang – Chi ve On Halka Efsanesi filminin yönetmenlik koltuğunda Destin Dainel Cretton oturmakta. Daha önce hiçbir Marvel yapımını yönetmeyen Cretton, Çin asıllı ve Uzak Doğu sinemasını da çok iyi hakimiyetine aldığı için etkin bir yönetmenlik gösterebilmiş. Ki filmin genel düzeni göz önüne alındığında da zaten dövüş kareografileri ve gerçekten de Marvel’ın formülünü uygulayarak çeşitlendirilen etkileşim açısından iyi bir süreç karşınıza çıkmış olabilir. Böyle bir anlatı içerisinde dahil olduğunu zaman fantastik filmler düzeninin de çeşitliliğini yakalama şansını da bulabilirsiniz. Bunu sağlamak ve ilerlemek adına muhakkak da filme odaklanmanızı öneriyoruz.

Shang- Chi ve On Halka Efsanesi filmindeki oyuncu kadrosu da önemli ve göz doldurucu. Bir kere filmin büyük olasılıkla evrenin diğer maceralarıyla bir bağ kurma olasılığı mevcut. Başrolde Shang – Chi’ye hayat veren genç oyuncu Simu Liu yer alıyor. Özellikle de Wong Kar Wai sinemasıyla adını dünyaya duyuran Çinli yıldız Tony Leung’un da kötüsünü oynadığı filmde Doctor Strange evreninden de tanıdık yüzlere denk geleceğiz. Pek çok açıdan dikkat çekici ve anlatımı ile ilerleyiş sağladığında da muazzam bir görsel şölene dönüşen bu film sayesinde de anlatılanın genel düzenine de ulaşımı sağlamış olacaksınız. Pek çok açıdan izleyici ile de bağ kurmasını iyi başaran Shang- Chi ve On Halka Efsanesi için iyi seyirler dileriz.

Editör: TE Bilişim