SİNOP (AA) - Sinop'ta ve Boyabat ilçesinde Cumhuriyet'in kuruluşunun 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi.

Sinop Valiliği ve Sinop Belediyesince düzenlenen fener alayı Belediyesi Bando Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı Hükümet Konağı önünden başladı.

Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle toplanan vatandaşlar, Sakarya Caddesi, Tuzcular Caddesi üzerinden Bülent Ecevit Caddesi İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında kortejde bulunan protokol üyeleri ve vatandaşlar marşlar söyledi.

Program, havai fişek gösterisinin ardından yerel sanatçıların verdiği konserle son buldu

Fener alayına, Vali Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Cevdet Alper Batu, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Boyabat

Boyabat ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Kaymakamlık tarafından fener alayı düzenlendi.

Fener alayına katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, Türk bayrağı, Atatürk posteri ve meşalelerle 15 Temmuz Şehitler Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda Cumhuriyet'in 96. yıl dönümü pastası kesilerek alandaki vatandaşlara ikram edildi.

Kaymakam Fatih Aksoy, fener alayına katılan tüm vatandaşlara teşekkür edip vatandaşların Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

Fener alayına, Kaymakam Aksoy ile Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, CHP İlçe Başkanı Murat Sezer, MHP İlçe Başkanı Engin Aydın, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.




Kaynak: aa