Site içi SEO çalışmaları web sitesine trafik yönlendirme de önemli bir rol oynadığı için e-ticaret firmaları açısından çeşitli fırsatlar yaratır. Bu noktada e-ticaret için bu çalışmaların doğru yapılması, geri dönüşümlerin artırılmasında etkin rol oynar.

Sayfa Başlık ve Alt Başlıklarını Doğru Düzenleyin

Arama motoru botları, sayfaları indekslerken daha çok sayfa başlıklarına bakarak sayfanın neyle ilgili olduğunu anlayarak işlem yapar. Bu noktada sayfa başlıklarınızı doğru bir şekilde kurgulayarak beklediğiniz performansa ulaşabilirsiniz.

Web sitesindeki her sayfada bir tane “h1” etiketli ana başlığı bulundurmanız gerekir. Buradaki “h1” etiketi aynı zamanda sayfa ana başlığını göstermektedir. Site içi SEO için her sayfada bir tane “h1” başlığının olmasına dikkat etmeniz gerekir.  Aksi halde arama motoru botları sayfayı indekslemekte sorun yaşayabilir.

Meta Açıklamalarınızı Doğru Kurgulayın

Google, arama sorgusuna uyumlu özel bir meta açıklamasını otomatik olarak sunsa da, siz web siteniz  için alternatif  bir meta açıklaması oluşturabilirsiniz. Meta açıklamasını hazırlarken sayfa içeriğini anlatan ve anahtar kelimeleri de  içeren anlamlı cümlelere yer vermeniz gerekir.

Site İçi Yönlendirme Linklemelerinizi Yapın

Site içi yönlendirme linkleri sayesinde kullanıcılar site üzerinde daha fazla vakit geçirmiş olur. Sayfa üzerinde geçirilen süreyi artıran linklemeler, buna ek olarak site içi SEO uygulamalarına da olumlu katkılarda bulunur.

Görsel Optimizasyonunu Yapın

Site içi SEO çalışmalarında web sitenizde kullandığınız görselleri optimize etmeniz son derece önemli.  Görsel aramalar üzerinden sitenize trafik çexkebilmek için kullandığınız görsellerin arama motorlarına uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir.