Mikronize edilerek sıvılaştırılmış olan sıvı kükürt gübre tanecik boyutunun çok küçük olması nedeniyle toprakta kolayca hızlı bir şekilde hareket etmektedir. Toz formunun yüksek miktarda uygulanıyor olması ve etkisinin 4-5 yılda göstermesi sıvı kükürt gübreye olan ilgiyi arttırırken, sıvı formu etkisini 1-2 haftada göstermektedir.

Sıvı kükürt gübre toprak pH değerinin düzenlenmesinde etkilidir ve uygulanması kolaydır. Bu özelliklerinden dolayı bitki üretimi sırasında her dönemde rahatlıkla kullanılmaktadır.

Sıvı kükürt kullanımına yönelik bilgi sahibi olmak için sitemizden bilgi alabilir, doğru yöntem ve doz uygulama sonucunda verimliliği arttırabilirsiniz. Gübre uygulamasını rüzgarın olmadığı havada yapmanız gerektiğini unutmayınız. Ayrıca bitkiyi iyice ıslatılmalı ama sıvı kükürt gübre kesinlikle akıtılmamalıdır.  

Sıvı Kükürt Gübre Ne İşe Yarar?

Makro ve mikro besin elementlerinin toprak pH yüksekliği nedeniyle alınamaması durumunda sıvı kükürt gübre elementlerin kolayca alınmasını sağlamaktadır. Gübre uygulandıktan sonra toprağın tuzluluk oranını azaltarak, kireçli topraklarda kireci kırarak toprak verimliliğini arttırır.

Ayrıca toprak ısısını ayarlamada etkili olduğu için bitkilerin donmaya karşı direncini arttırmaktadır. Aynı zamanda gece ve gündüz arasında oluşan ısı farkını dengeleyerek bitkiler üzerinde oluşabilecek olumsuzluğu engellemektedir.

Sıvı kükürt gübre adındanda anlaşılacağı gibi toprak ve bitkide oluşabilecek kükürt eksikliğini gidermektedir. Bağcılık başta olmak üzere tarımda küflenmeye karşı etkilidir. Ürünlere zarar veren haşere ve böceklere karşı bitkileri koruyarak, hastalanmalarını engellemektedir. 

Organik tarımda rahatlıkla kullanılabilen sıvı kükürt gübre toprakta mikroflora ve fauna gelişimine olumlu katkı sunmaktadır.

Ürünlerimizin kükürt oranı yüksek olduğu için bitkilerinizi hastalıklara karşı korumaktadır. Sitemiz üzerinden ihtiyacınıza göre sıvı kükürt gübre ürün tercihi yaparak sipariş verebilir, hızlı gönderim özelliğimiz sayesinde ürünümüze hızlıca ulaşabilir, kısa sure içerisinde uygulayarak ürün kalitesini ve miktarını arttırabilirsiniz.

Sıvı Kükürt Gübre Fiyatları

Sıvı kükürt gübre fiyatları firmamız tarafından bütçenize uygun olacak şekilde düzenlenmiş olup, bilgi sahibi olmak için web sitemizi incelemeniz yeterli olacaktır. İhtiyacınıza göre farklı ölçülerde hazırlanmış paketlerden seçim yaparak ekonomik bir alışveriş fırsatı eşliğinde kaliteli ürünleri satın alabilirsiniz. Sıvı Kükürt hakkında daha fazla bilgiyi https://www.ufuktarim.com/sivi-kukurt adresinden bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim