Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristlere karşı Afrin’de başlattığı ‘Zeytindalı Harekatı’na destek olmak amacıyla Sivil Memurlar Sendikası üyeleri ve yönetiminden Mehmetçik’e 19 koli temizlik malzemesi ve kişisel bakım yardımı yapıldı.

Ankara’dan getirdikleri temizlik malzemesi paketleri, Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkanı Serdar Dursun ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Ahmet Tor Kışlasına, Afrin’deki Mehmetçiklere ulaştırılmak üzere teslim edildi. Malzemelerin askeri yetkililere teslimatından sonra açıklamalarda bulunan Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkanı Serdar Dursun, 8 Mart Dünya Kadın Günü dolayısıyla yapacakları tüm etkinliklerin yerine, kadın komisyonu tarafından milli mücadele de var olma adına bir karar alarak hazırladıkları temizlik malzemelerini Mehmetçik’e hediye olarak getirdiklerini söyledi.

Mehmetçik’in ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduklarını hissettirmek ve destek olmak amacıyla, 19 koli ve toplamda 400 adetten oluşan temizlik paketlerini İskenderun’da Ahmet Tor Kışlası’ndaki yetkililere teslim ettiklerini belirten Dursun, "Hem terör belasından kurtulmak hem de bölgede kalıcı barışı sağlamak için Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na katkı, millet ve ordu dayanışmasına destek olmak adına böyle bir faaliyette bulunduk. Dün Milli Mücadelede, ‘kim demiş bir kadın küçük şeydir. Bir kadın belki en büyük şeydir’ diyerek cephe hattına koşan Şerife Bacı, Münevver Saime, Halime Çavuş, Nene Hatun, Binbaşı Emire Ayşe, Ayşe Çavuş, Antepli Yirik Fatma ve burada, kahramanlıklarını sayamadığımız, savaş meydanlarında devleşen kadınlarımızın torunları bu günde buradalar ve Milli şuur ile ne gerekirse yapmaya hazırlardır. Sivil Memurlar Sendikasına üye olan ve desteğini esirgemeyen, Şehit yakını, yetiştirme yurtlarında devletimiz tarafından yetiştirilen veya sınavla girerek çay dağıtan, temizlik yapan, garson, teknisyen ve bilgisayar başında alın teri dökerek çalışan değerli emekçi kadınlarımız bu yıl ‘Kadınlar Günü’ etkinliklerinde aynı milli şuur ile Afrin’de aynı kurumlarda çalıştıkları Mehmetlerin yardımına koşmak, bir nebze de olsa analarının, kardeşlerinin yanında olduklarını hissettirmek istemişlerdir.

Bu yıl sizlere çiçek dağıtmasak da, gelip ellerinizi sıkamasak da, başka sendikalar gibi masa üstü kağıt tutacakları, takvim, ayna, power bank gibi sendika loğumuzu gösteren malzemeleri veremesek de, vatanın ve milletin birliği, bütünlüğü ve dirliği için Afrin’de cephede şahadet şerbeti içmeye hazır kardeşlerimizin sosyal ihtiyaçlarına yönelik destek vermeyi Kadın Komisyonu olarak daha uygun bulmuşlardır. Bu maksatla destek kampanyamıza ait koliler, Genel Merkez Yönetimi tarafından Afrin bölgesine lojistik destek sağlayan İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına teslim edilmiştir.

Afrin’de başlatılan sınır ötesi harekâtta devletimizin kararının arkasında olduğumuzu bildirir, şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar dileriz. Afrin, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır güvenliğini emniyete almak için çok önemli stratejik bir noktadır ve temizliği zorunludur. Allah Tüm Mehmetlerimizi korusun” dedi.

İskenderun’da Ahmet Tor Kışlası’na kolilerin teslimi sırasında Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkanı Serdar Dursun, Genel Başkan Yardımcısı Ercan Büyükkaya, Genel Sekreter Hatay Komat, Kadın Komisyonu Başkanı Arzu Yılmazoğlu Doğan, Hatay İl Başkanı Erol Tabu da hazır bulunarak, her zaman TSK’nın ve Mehmetçik’in yanlarında olduklarını belirtti.
Kaynak: iha