Hindistan pazarlarında satışa sunmak için Skoda’nın hazırladığı araba ve gelecek Mart ayında resmi olarak tanıtımını yapacağı yeni SUV modeli 'Kushaq' olarak adlandıracağını açıkladı.

Skoda'nın SUV modelinde yaptığı atağı 2021 sensin de devam etmektedir. Ürün gamındaki SUV modellerine 'K' ile başlayarak 'Q' ile biten isimler veren Çekyalı üretici bu geleneğini bozmayarak ve yeni modeli arabası için Skoda Kushaq olarak adlandırmaya karar vermiş.

Skoda markasından yapılan açıklamalarda, geçtiğimiz sene Vision In konsepti ile ön gösterime sunulan yeni Skoda Kushaq'ın Hindistan pazarında satışa sunulacağı belirtildi. Arabanın ismi Sanskrit dilindeki 'kushak' kelimesinden türetildi. Sözü edilen kelime kral veya imparator anlamına geldiği de söylenen bilgiler arasında yer almaktadır.

Yeni Model

Yeni çıkan Skoda Kushaq ile alakalı bilinenler şuan oldukça kısıtlı. MQB-A0-IN sahne üzerine inşa edilecek Volkswagen Grubu'nun modeli yukarıda bahsi geçen konsept model ve ülkemizde de satışa sunulan Skoda Kamiq ile benzer bir profile sahip olacağı söyleniyor. Paylaşılan silüet resimlere baktığımızda Kushaq'ın çatı kısmının Kamiq'e göre arka tarafa doğru daha az eğimli olduğunu görebiliyoruz.

Kushaq'ın ön gösterimi olarak bizlere sunulan Vision In konseptinde 150 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1.5 litre turbo benzinli ünitesi bulunmaktaydı. Gücünü ön tekerleklere aktaran konseptli 7 ileri DSG vasıtası 0-100 km/s hızına ulaşması 8.7 saniyede tamamladığı ve maksimum 195 km/s hıza ulaşabildiği söylenmişti.

2021 senesinin Mart ayında Skoda Kushaq resmi olarak tanıtımı yapılacak ve yaz aylarında Hindistan pazarlarında satışa sunulacak.