Soğuk algınlığı nedir? Soğuk algınlığına ne iyi gelir? konusu, özellikle bu hastalığa yakalanmış olan hastaların en çok merak ettiği konulardan birisi olmaktadır. Soğuk algınlığı en sık rastlanılan hastalıklardan birisi olup, diğer adı ise nezle olmaktadır. Soğuk algınlığı çoğu kez grip hastalığı ile karıştırılmaktadır. Grip ile soğuk algınlığı arasında ki en büyük fark ise soğuk algınlığında burun akması olurken, grip olunca ise burun akması hastalarda görülmemektedir.

Soğuk Algınlığı Nedir?
Soğuk algınlığı, özellikle en sık görülen kış hastalıklarından birisi olup, aynı zamanda bulaşıcı bir hastalık olmaktadır. Soğuk algınlığı bir virüs hastalığı olmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırma sonuçlarına göre, soğuk algınlığı hastalığına yol açan yaklaşık olarak 200 tane virüs türü bulunduğu kanıtlanmış durumdadır.

Soğuk algınlığı, yani nezle hastalığının kuluçka süresi ise 24 saat ile 72 saat arasında olmaktadır. Bu hastalığı geçirme süresi ise hastaların bünyelerine de bağlı olarak en fazla 1 hafta olmaktadır. Grip hastalığına göre, soğuk algınlığı daha hafif atlatılan bir hastalık olmaktadır. Soğuk algınlığına en iyi gelen ilaçlardan en önde geleni ise Geralgine isimli ilaç olmaktadır.

Soğuk Algınlığı Nasıl Bulaşır?
Soğuk algınlığı, genel olarak burun ve boğaz salgılarının damlacık yolu ile etrafa dağılması ile insanlara bulaşmaktadır. Soğuk algınlığının en fazla bulaştığı mevsim ise sonbahar ve kış ayları olmaktadır. Bulaş oranı özellikle çocuklar arasında daha fazla olmaktadır. Bunlara bağlı olarak, en çok görülen soğuk algınlığı bulaşma yolları ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Okul, kreş ve toplu taşıma araçları gibi insanların kalabalık olduğu her türlü benzeri ortamlar
İyi havalandırılmayan yaşam alanları
Bağışıklık sisteminin zayıf olması
Yetersiz uyku ve yetersiz beslenme
Hijyen eksiklikleri olması
Soğuk algınlığına yakalanan insanlarla temasta bulunmak
Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?
Soğuk algınlığı hastalığına özel bir tedavi gerekmemekte olup, eğer hastalık ilerlememişse ve daha ağır semptomlara yol açmamışsa antibiyotik ya da ilaç tedavisi bile uygulanmayan bir hastalıktır. Soğuk algınlığı hastalığına en gelen şey ise dinlemek, bol C vitamini almak ve Geralgine tablet kullanmak olmaktadır.

Editör: TE Bilişim