ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, kent merkezinde içme suyu ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Aşgın, beraberinde Vali Mustafa Çiftçi ile Çorum'un içme suyunun büyük ölçüde sağlandığı Yeni Hayat Barajı'nda incelemelerde bulundu.

Geçen haftalarda kentin içme suyunun renginde problem yaşandığını ve suyun sarı renkte aktığını belirten Başkan Aşgın, yaşanan sıkıntının platformdaki bir borunun kırılmasından kaynaklandığının tespit edildiğini vurguladı.

İçme suyu ile ilgili şu an hiçbir sıkıntının olmadığına işaret eden Aşgın, şunları kaydetti:

"Suyun renginde sıkıntı vardı. İncelemeler yapıldı, mikrobiyolojik hiçbir şey yok, zararlı hiçbir şey yok. Bir türlü çözemedik. Heyeti toplayıp, 'Bir sabotaj mı var. Niye çözemiyoruz?' diye araştırdık. Suyun yüzde 60'ını Yeni Hayat Barajı'ndan alındığını söyledi arkadaşlar. Bir musibetten neler doğdu. Geçmiş yıllarda suyun yüksekliği 20-23 metreye kadar yükselmiş. Bu yıl 30 metre olmuş. Bu yılki su hacmimiz çok iyi. Dalgıçlar inince baktılar ki platformdaki borulardan biri kırılmış, dibe vurmuş. Biz de suyu dipten alıyormuşuz. 10 gün önceden de orayı test etmişiz, bir problem yokmuş. Şu anda içme suyu ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok."





Kaynak: aa