Su arıtma cihazı çok basit bir işleve sahip gibi görünse de aslında insan sağlığı için epey önemlidir. Musluklarımızdan akan suyun sabit bir oranda klorlu ve kireçli olduğunu herkes bilir. Şehir kütüklerinden evlere gelen suyun klorlanması faydalı olsa da bu tür içme suları aslında sağlığımız için zararlıdır. Uzun vadede vücudumuz. Belediye şehrin ana suyunu binalara ve tesislere yönlendirene kadar riskler en aza indirilir. Sorun burada başlıyor. Bir bina veya evdeki su deposunun düzenli olarak temizlenmesi ve sıhhi tesisat bileşenlerinin plastik veya eski olması su kalitesi ve risklerini en çok etkileyen faktörlerdir. Yaşadığınız yerdeki tanklar ve borular, kentsel fabrikalardan gelen suyu kirletebilir. Bu, tüm bu adımları yaptıktan sonra ve musluktan çıkmadan önce suyu filtrelemenin en güvenilir yollarından biridir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, suyun kullanım amacına göre filtre seçimidir.

Büyük su kütlelerindeki kireç seviyeleri oldukça yüksektir. Yani çeşmemizden çıkan su sert sudur. Bu yüzden içmesi zor bir haldedir. Özellikle ev hanımları buna aşinadır: kireçli su, su ısıtıcısının dibinde kireçlenmeye neden olur. Vücudumuzda dolaşan bu ağır kireçli suyu hayal edin. Böbreklerimiz en iyi filtrelemeyi sağlayan organdır ancak böbreklerimizin de bir çalışma prensibi vardır. Vücudumuz için ağır ve sert suyu mümkün olduğunca süzer ve süzer, ancak birkaç yıl sonra taş oluşturmaya başlar ve böbrek iltihabı gibi hastalıklara bile neden olabilir. Bu noktada vücuda hafif su vermemiz gerekiyor. Bu bir tedavi sistemi ile yapılabilir. Binalarımızın depolama tanklarında oluşabilen ağır metaller ve bakteriler sadece kireçte değil, musluk suyunda da bulunmaktadır. Bunlar vücudumuz için ciddi bir tehlike oluşturur. Bu noktada arıtma sistemi çalışır durumdadır. Tüm filtrelenmiş su, dairede içme suyu. Kireç, klor, kir ve kaba kirlerin uzaklaştırılması için filtrasyon sistemi kullanılması ve daireye giren temiz suların içilmesi zorunludur.

Su arıtma ekipmanlarının en önemli özelliği daha iyi mikrobiyolojik ve kimyasal arıtmalar yapabilmesidir. Dünyadaki en küçük yaratık bir tenis topu büyüklüğündedir. Cihazın içindeki zarı, ana beyin filtresindeki bir deliği, tül perdedeki bir delik gibi düşünün. Bu tenis topu tüldeki deliklerden geçemez ancak bu zardaki deliklerden yaşayan en küçük mikroplar bile geçemez. Şehirler suda klor kullanır ve hastalığa neden olabilecek zararlı maddeleri filtrelemek için evlerimize musluk suyu getirir. Bununla birlikte, su daireye girene kadar, depolama tankının kirlenmesi, boru sisteminin korozyonu veya kimyasal hasar ile kirlenir. Filtrasyon sistemi tüm bu riskleri ortadan kaldırarak temiz ve sağlıklı su içmeyi mümkün kılar.

Editör: TE Bilişim