Günümüz koşullarında bir ev parası biriktirmek oldukça güçtür. Düzenli geliri olan veya dar gelirli olanların birikim yapma şansları ise daha da düşüktür. Bu koşullarda ev almak için en uygun yol taksitle faizsiz ev almaktır. Birikimevim faiz yükü olmadan herkesin bütçesine uygun olarak belirlediği taksit tutarlarıyla ev sahibi olmalarını sağlıyor. Herkes kira öder gibi küçük taksitler ödeyerek kısa sürede ev sahibi olmak hayalini gerçekleştirebilir. Üstelik ara ödeme veya kefil gibi zorunluluklara maruz kalmadan ve ödeme kolaylıklarından yararlanarak çok uygun koşullarda ev sahibi olmak mümkün.

Ev Almak

Ev almak konusunda ilk akla gelen yüksek faiz yükünü göze alarak finans kuruluşlarından kredi kullanmak oluyor. Bu yöntem kredi kullanılan finans kuruluşuna aldığınız evden en az bir tane hediye etmeniz anlamına gelmektedir. Bunun yerine faizsiz ev alma seçeneklerini değerlendirerek aynı ödemeleri yaparak 2 tane ev almak mümkün. Kredi sağlayan finans kuruluşları aldıkları yüksek faizlerin yanında dosya masrafın, ipotek, komisyon, zorunlu sigorta giderleri ve ekspertiz gibi isimler altında da ekstra kesintiler uygulamaktadır.

Taksitle Ev Almanın Avantajları

Zaten kısıtlı olan bütçelere sahip olanların taksitle ev sahibi olmalarında büyük avantajlar kazanılmaktadır.

Taksitle ev alma yöntemini kullananların kazandığı avantajlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Faizsiz
  • Ara ödemesiz
  • Komisyonsuz
  • İpotek ve dosya masrafsız
  • Kefilsiz ve koşulsuz

Tasarrufa önem verenlerin faizsiz ev alma seçeneğini kullanarak önemli ölçüde kazanım elde ettikleri görülmektedir.

Ev Alırken Nasıl Kazanılır?

Ev alırken kazanmanın ilk yolu kredisiz taksitle ev almak ve ekstra masraflardan kaçınmaktır. Yapılan her kuruş birikim doğrudan aldığınız evin gerçek değerinden düşülerek taksitle ev sahibi olabilirsiniz. Kredi kuruluşundan alınacak faizli ve birçok masrafın eklendiği tutarın geri ödenmesinde belirlenen koşulları göz önünde tutarak faizsiz sistemde aynı koşullarda 1 değil 2 tane ev sahibi olunmaktadır. Ev alırken kazanmak isteyen herkesin faizsiz ev alma seçeneğini tercih etmesi yeterlidir. Faizsiz ev alma yöntemini tercih edenler Türkiye’nin istediği her ilinden taksitle ev sahibi olma ayrıcalığına sahiptir.

Editör: TE Bilişim