Tarsus Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında yaptı.

Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. 18 Aralık 2017 tarih ve 2017/14-1 sayılı Meclis Zabıt Tutanağının oylanmasının ardından Denetim Komisyon üyeliğine Nükhet Koç Çelik, Kasım Takan, Ali Şimşek, Ali Şanlı ve Necati Avazer seçildi. Daha sonra belediye müdürlüklerinden gelen tekliflerin ve komisyondan gelen evrakların görüşülüp karara bağlanmasına geçildi.

Güneş enerjisi santralleri yapım işi için İller Bankası’ndan kredi kullanılması ile ilgili teklif ile daha önce şehit ailelerine verilmek üzere satın alınan, Yeni Mahalle’deki bağımsız bölümün, Şehit Polis Memuru Mehmet Emin Gür’ün hak sahibi olan eşi Ayşe Gür’e bedelsiz devrinin yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Beydeğirmeni Mahallesi’ndeki taşınmazın 4. katında faaliyet gösterecek olan Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak, iç tefrişat malzemelerinin maliyetinin karşılanmasına, Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ortak hizmet projesi kapsamında hazırlanacak protokolleri imzalamak üzere Belediye Başkanı Şevket Can’a ve işlemlerin yürütülmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklifler oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının dilek temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de borçsuz belediyelerin başında geldiklerini belirten Can, hizmet konusunda yarış halinde olduklarını söyledi. Can, “Allah’a çok şükür 1 lira borcumuz yok, bir şey satarak ta borç ödemiyoruz. Türkiye’de bin 397 belediye var. Borçsuz belediye Tarsus Belediyesi. Siyaset yapmıyorum, gerçeği söylüyorum. 20 trilyona yakın güneş enerjisi santral projemiz var. Sadece bunun için İller Bankasına kredi borcumuz var, ama buda senelik elektrik üretimimizle kısa sürede kendi kredisini ödeyecek. Güneş enerjisinden elektrik üreten üretken belediyeciyiz” dedi.

Devam eden projeler hakkında da bilgi veren Başkan Can, “Tarsus Belediyesi’nin 5 yaşam boyu spor merkezi inşaatı bitti. 5 cami inşaatımız devam ediyor. Adliyenin yan tarafındaki adalet cami bitti. Akşemsettin, Ergenekon, Anıt ve Barbaros’ta devam ediyor. Fahrettinpaşa’da halı saha ve düğün salonu, Şahin ve Bahçe mahallelerimizde halı saha projelerimiz devam ediyor. 6 değişik bölgede güneş enerjisinden elektrik üretme projemizde son noktaya geldik. Berdan projemizin birinci etabı yüzde 90’ı bitti. Şu anda Tarsus 120 dönüm yeşil alana kavuşuyor. İnşallah Çukurova’nın gerdanlığı olacak. 5 belde binalarımızda çalışmalarımız devam ediyor. 5 ayrı köyde parke çalışması devam ediyor. Bugüne kadar 48 köyümüzün parke çalışması bitti. 2018 yılında yeni parke ihalesiyle 129 kırsal mahallemizde de tamamlamayı düşünüyoruz. Ayrıca köylerimize oyuncak ve spor aletleri kuracağız. Takbaş, Böğrüeğri ve Kenzin mahallelerinin projelerini çizdirdik. 3 tane köy camisi yapılacak. Kavaklı Cami, Ferahim Şalvuz halı saha, Barbaros Halı saha, STK’lar için eski maliye binası, Yarbay Şemsettin Pazaryeri- yaşam boyu, asfalt ihalesi, parke ihalesi, Köylüm kafe, emekliler lokali, Anıt Mahallesi Pazar yeri ve Cumhuriyet Mahallesi proje ve ihale tarihleri ile ilgili gün bekliyoruz. 2018’in sonuna kadar bu projelerin hepsini bitireceğiz. İnşaatı devam eden gösteri merkezinin cephe kaplamasıyla ilgili çalışmayı başlattık. Şehrimize güzel bir gösteri merkezi kazandıracağız. Hizmet konusunda yarış halindeyiz. Dediğim gibi biz Allah rıza için, halkın duası için çalışıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha