TRABZON (AA) - TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balta, mesajında, üç ayların müjdecisi Regaip Kandili'ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Regaip'in, bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamına geldiğini aktaran Balta, Regaip Kandili'nin Allah'ın kullarına birçok lütuf ve ihsanda bulunduğu, ibadetlerine çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, mağfiret ve rahmet gecesi olduğunu kaydetti.

Mübarek gün ve gecelerin değerlendirilebildiği sürece, güzel amellerle içi doldurduğu, yanlışların farkına varılıp doğru istikamete yönelindiği ölçüde kişi için bereketli ve kazançlı zaman dilimleri olacağını vurgulayan Balta, şunları kaydetti:

"Temennim, milletçe birbirimize olan muhabbetimizin, yardımlaşma, dayanışma hissiyatımızın en güzel şekilde yaşanacağına inandığımız bu günlerin, huzur ve afiyetimizi daha da güçlendirmesidir. Rabbim bu bereketli gün ve geceyi hepimize mübarek kılsın. Bu mübarek gecenin başta salgın hastalık olmak üzere dertlere derman, hastalara şifa ve tüm insanlığa barış huzur getirmesini diliyorum. Üç aylara ulaşmanın hazzı ile mübarek Regaip Kandili'ni kutlar, Trabzonlu hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Allah'tan niyaz ederim."

Kaynak: aa