TRABZON (AA) - TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balta, mesajında, milletçe milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde idrak edilecek bir bayram olmasını temenni etti.

Rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan-ı şerifi büyük bir huşu içerisinde idrak edildiğini ifade eden Balta, "Ramazan Bayramı'na kavuşmanın huzur ve mutluluğunu bir arada yaşıyoruz. Bayramlar, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların sona erdiği en müstesna günlerden biridir. Ramazan ayının gönlümüzü ve ruhumuzu saran manevi atmosferinin ardından Ramazan Bayramı'na kavuşmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bayramların içinde barındırdıkları kardeşlik ve dostluk bağlarıyla asırlar boyu milleti birbirine kenetlemiş ve gönüller arasında birleştirici bir güç olduğunu vurgulayan Balta, şunları kaydetti:

"Bayramlar birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmemiz için en önemli vesilelerdir. Dargınlıkların sona erdiği, kimsesizlerin ve yaşlıların yalnız kalmadığı, yardım elinin ihtiyaç sahiplerine yürekten uzatıldığı ulusça coşku içerisinde geçireceğimiz huzur dolu bir bayram olmasını diliyorum. Hepimizin bildiği gibi, içinde bulunduğumuz süreçte Kovid-19 ile mücadelemiz kesintisiz olarak devam etmektedir. Allah'a şükür, devleti ve milletiyle ülkemiz bu sınavı çok iyi veriyor. Bu günlerde hepimize düşen, hassasiyetle ve kararlılıkla tedbirlere ve konunun uzmanları tarafından önerilen kurallara uymaktır. Bu nedenle bayramlarımızın en önemli anları olan büyüklerimizi ve akrabalarımızı ziyaretleri çok arzu etmesek de ertelemek zorunda kalacağız. Bayram ziyaretlerimizi inşallah bir sonraki bayramda yapacağız. Sevdiklerimizin bayramını telefonda kutlayalım. Bayram sonrası maskemizi takalım ve kalabalık alanlarda sosyal mesafemizi korumaya dikkat edelim. Hep birlikte dikkatli davranır, kurallara uyar, maske, mesafe ve temizlik hassasiyetine riayet edersek, Allah'ın izniyle, bu süreçten de alnımızın akıyla çıkacağımız muhakkaktır. Bu vesileyle bu süreçte canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Trabzonlu hemşerilerimizin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Bayramın milletimize, İslam alemine ve insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini cenab-ı haktan niyaz ediyorum."


Kaynak: aa