Bilinmedik yollara gidildiğinde veya bir yeri aradığımızda insanlara sorar, yardım alırdık. Ancak navigasyonun hayatımıza girişiyle beraber bu durum ortadan kalktı. Artık herhangi bir yere gidildiğinde telefonlarda bulunan navigasyon uygulamalarından yardım alınıyor. Kaybolduysanız nerede olduğunuzu görebilir, yolunuzu bulabilirsiniz.

Navigasyon veya diğer adıyla GPS yalnızca kullandığımız telefonlarda mevcut değil aynı zamanda gelişmiş arabalarda da bulunuyor. Bu arabalardaki GPS’lerin çoğu internetsiz olarak çalışıyor. Tıpkı arabalarda olduğu gibi telefonlarda da internetsiz navigasyon uygulamaları kullanılır. İnternetsiz navigasyon uygulamaları internet çekmeyen bir yerde bulunduğunuzda yol gösterir. Bu sebeple mutlaka telefonlarınızda her ihtimale karşı bir internetsiz navigasyon uygulaması olmalıdır. Sizler için 8 tanesini derledik.

Sygic

Sygic, internetsiz navigasyon uygulamaları arasında en gelişmiş olanlarındandır. Kullanışlı ara yüzü, akıllı navigasyon ve internetsiz 3D görüntü özelliğiyle birçok kullanıcının ilk tercihi oluyor.

Sygic’in öne çıkan özellikleri ise şunlardır:

  • Gitmek istediğiniz yere olan mesafeyi ve trafiğinin durumuna göre varış süresini hesaplar.
  • Araçlarda kullanıldığında hız uyarısı verir.
  • Gitmek istediğiniz yer için rota bulur.
  • Aracınızı park edebileceğiniz yerleri gösterir.
  • Nerede olduğunuzu bilmiyorsanız konum bilgisini verir.
  • Daha detaylı anlatım ve uygulamaları indirmek için telefona internetsiz navigasyon indir.

Bu özellikleri sayesinde en çok araçlar üzerinde kullanılır. Ayrıca canlı akaryakıt fiyatlarını gösterme özelliğini de barındırır.

Here WeGo

Bir diğer internetsiz navigasyon uygulaması olan Here WeGo sesli rota yönlendirmesi özelliğine sahiptir. Navigasyonu açtığınızda gideceğiniz yer için oluşturduğunuz rotaya sürekli bakmanız gerekmiyor. Sesli yönlendirme sayesinde sağa ya da sola dönme gibi komutlarla gideceğiniz yere rahatlıkla ulaşma imkanı sağlıyor. Ayrıca bu uygulama yurt dışındaki toplu taşımalar için de hizmet vermektedir.

Google Haritalar

Google’ın sunduğu google haritalar özelliği çevrimdışı olarak da çalışır. Ancak diğer uygulamalara göre daha kısıtlıdır. Kapsadığı alan 120 bin kilometrekaredir. Google haritaların öne çıkan özelliği ise 200’ün üzerinde ülkede kullanılır olmasıdır.

En çok tercih edilen uygulamalar arasında Google haritalar vardır. Detaylı olarak nasıl internetsiz olarak haritalara ulaşabilirsiniz bu makaleyi öneriyoruz https://www.antepsonhaber.com/en-iyi-internetsiz-navigasyon-uygulamalari/ buradan detaylarına bakabilirsiniz.

CoPilot

Bu uygulama bulunduğunuz bölgedeki hastane, cafe, eczane gibi yerleri ayrıntılı olarak sunar. Sesli adım özelliğine sahip olan uygulama aynı zamanda trafik yoğunluğu hakkında da bilgi verir. Fakat 7 günlük bir deneme hakkı vardır. 7 günden sonra kullanabilmek için ücret ödemek gerekir.

Maps.Me

Maps.Me navigasyon farklı ülkelerde de kullanılır. Diğer uygulamalar gibi çevrimdışı özelliğe sahiptir. Ayrıca cihazınızda çok daha az yer kaplar.

Polaris

Off-road tutkunları için özel olarak yapılan uygulama doğada bulunan off-road alanlarını çevrimdışı sunma özelliğine sahiptir. Hız göstergesi, kilometre sayacı gibi birçok aracı vardır.

Scout

Birçok ödül alan bu uygulama onlarca farklı ülkede kullanılıyor. Telefon ve tabletler için en gelişmiş uygulamalardan biridir. Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı kullanımı sağlıyor. Birden fazla rota hizmeti veriyor.

Navfree

Diğer uygulamalardan farklı olarak sürücü deneyim puanı özelliğine sahiptir. İnternet bağlantısı gerektirmez ve hd kalitesinde haritalar sunar.

Kaynak: https://www.antepsonhaber.com/

Editör: TE Bilişim