Gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terörün temizlendiği Batman’ın Sason ilçesi yatırımlara kucak açmaya başladı. İlçede, 300 kişinin istihdam edildiği tekstil fabrikası açıldı.

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla terörün sona erdiği ve huzur ortamının hakim olduğu Batman’ın Sason ilçesine yatırımlar da gelmeye başladı. İlçede yapımı tamamlanarak, bir süre sonra çalışmaya başlayan tekstil fabrikasının açılış töreni yapıldı. Açılışa, Sason Kaymakamı Abdullah Özdalı, Belediye Başkan Vekili Cengiz Çoban, İlçe Müftüsü Süleyman Baran, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Murat Sudagezer, AK Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım, fabrika yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

“Sason’da daha önce çalışma imkanımız yoktu”

Sason’da hizmete yeni başlayan tekstil firmasında çalışmaya başlayan genç kızlardan Şükran Karabaş, “Daha önce çalışma imkanımız yoktu Sason’da. Buranın açılması ile benim gibi yüzlerce insan çalışmaya başladı. Hepimiz ekmek paramız için çalışıyoruz” diye konuştu.

İşçilerden Ömer Baz ise, “Fabrikamızda şu an 300’e yakın kişi çalışıyor. İşlerimiz gayet iyi ve düzgün gidiyor. İş yeri ile ilgili hiçbir sıkıntımız olmadı. Maaşlarımız ve sigortamız yapılıyor” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: iha