Tesettür giyimin artan çeşitliliği sayesinde artık kendi tarzını yansıtmak ve kombinlerinizi oluşturmak oldukça basit. Yalnızca modayı birebir kopyalayarak değil, kendi tarzınızı ön plana çıkararak da stil sahibi olabilirsiniz.

 Tabi ki modanın belli başlı kurallarına dikkat etmek ve trendlerinden yararlanmak da gerekiyor. İyi bir kombin oluşturmak için ilk yapmanız gereken kendi tarzınızı belirlemektir. Tarzınızı belirlerken hayatın size sunduğu yaşam şartlarını da göze almanız gerekir. Örneğin, kurumsal bir firmada çalışıyorsanız, mutlaka iş yerinizin giyim kurallarına uymanız gerekmektedir. Yani tarzınız ne olursa olsun gardırobunuzda iş hayatınıza uygun kıyafetler bulundurmalısınız.

 Tarzınızı belirledikten sonra, bu tarzı yansıtacak kıyafetler edinmelisiniz. Bütçeniz dahilinde tesettür giyim mağazalarından ya da online alışveriş sitelerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca tesettür giyim kombin örneklerini inceleyerek fikir edinebilirsiniz. Kıyafet satın alırken dikkat etmeniz en önemli noktalardan biri her alanda giyebileceğiniz, rahat ve konforlu kıyafet seçimleridir. Bu kıyafetlere örnek olarak tunik, ferace, panço ve elbiseler tercih edebilirsiniz.

 Tesettür Kombinlerinde Renk Uyumu

 Tesettür giyim kombin uyumunu yakalamak için, doğru renkleri seçmeniz gerekmektedir. Birbirleri ile uyumsuz olan renkler hem abartılı hem de rüküş görünmenizden başka bir işe yaramaz. Renk seçimleri yaparken kontrastı tutturmalısınız. Yani koyu renklerde bir üst seçimi yaptığınızda altına açık renk, koyu renklerde bir alt tercih ettiğinizde üzerine açık tonlar kullanmalısınız. Eğer tercihlerinizi elbiselerden yana kullanıyorsanız soft renkler ve minimal desenler seçmelisiniz. Bu tarz elbiselerin üzerine giyeceğiniz bir kot ceket oldukça şık bir kombin yakalamanızı sağlayacaktır.

 Desenlere Dikkat!

 Gelelim kombin tasarlarken en önemli noktalardan birine... Desenler oldukça şık ve estetik bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur. Fakat büyük ve göze çarpan desenlerden kaçınmalısınız. Ayrıca kıyafetleriniz iki parçadan oluşuyor ise, aynı ya da farklı ne olursa olsun yalnızca birinde desen olmalıdır. Yani aynı desenlere sahip alt-üst takım dahi şıklığınıza gölge düşürecektir. Bu takımın parçalarını farklı kıyafetlerle kombinleyebilirsiniz. Bununla birlikte baştan aşağı kıyafetleriniz ve aksesuarlarınızı ele alırsak, yalnızca birinde desen olmalıdır. Yani eşarbınız desenliyse, geri kalan hiçbir ögede desen olmamalıdır. Desenli aksesuarların ya da kıyafetin içerisinde bulunan renklerden seçimler yaparak çok daha şık kombinlere imza atabilirsiniz. Tesettür modellerinde yeni sezon yüzlerce farklı tasarımı https://www.veneziawear.com/ sitesinden inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim