KARABÜK (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Karabüklü ihracatçıları tebrik ettiği bildirildi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odasından (KTSO) yapılan açıklamada, Karabük TSO Meclis Başkanı Salih Yılmaz, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, eski dönem meclis başkanı Timurçin Saylar ve eski dönem yönetim kurulu başkanı Tuncay Özcan'ın TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret ettiği belirtildi.

Görüşmede, Hisarcıklıoğlu'nun Karabük'ün ocak-mayıs ayları arasındaki ihracat rekoruna değinerek ülke ekonomisine bu katkıyı sağlayan Karabüklü metal sanayi ihracatçılarını tebrik ettiği kaydedilen açıklamada, Karabük'ün yatırım alanları, yeni KTSO hizmet binası, ihracat ve üretim konularında konuşularak fikir alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Karabük, Mescier Demir Çelik ve Işık Çelik, KARDEMİR, Kardökmak, Çelikoğlu, Çağ Çelik, Emas Demir Çelik, MZA Demiryolu Malzemeleri, Aygünsan, Boskay Metal firmalarının gerçekleştirdikleri ihracatlar sayesinde cumhuriyet tarihinin en yüksek ocak-mayıs dönemi ihracat rakamlarına 50,4 milyon dolar ile ikinci sırada yer alarak etki etti. Bu rakamla ilin ihracat tarihinde bir rekor kırılmış oldu." denildi.

​​​​​​​

Kaynak: aa