TRABZON (AA) - Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ustaoğlu, mesajında, muhtarların, bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil ederek, halkla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü belirtti.

Muhtarların çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"​Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olarak devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği konumunda olan muhtarlık müessesesi, insan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, en uzakta bulunan yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte, hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. ​Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenli olarak muhtarlarımızı ağırlayarak, onların görüşlerini ve isteklerini dinleyip demokrasimizin bu en köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri verdiğini müşahede etmekteyiz. ​Mahalli idarelerin daha da güçlenmesinin nişanesi olacağını ümit ettiğim 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü, en içten dileklerimle kutluyor; tüm muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum."

Kaynak: aa