Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerce son bir haftada yapılan denetim ve kontrollerle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, toplam 8 bin 515 şüpheli şahsın incelenmesinin yapıldığı belirtilerek "17 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 75 adet mermi, 26 adet kayıt dışı kurusıkı tabanca, yaklaşık 153 gram uyuşturucu madde, 16 litre Kaçak içki, bin 191 paket gümrük kaçağı sigara ve 3 adet Uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Ayrıca yabancı uyruklu 10 şahsa fuhuş ve diğer suçlardan sınır dışı işlemi, işletmeye uygun olmayan bir Otel-Apart hakkında yasal işlem başlatılması sağlanmıştır. Değişik suçlardan arama kaydı olan 51 şahıs yakalanmış, başta dolandırıcılık, uyuşturucu madde, hırsızlık gibi suçlar olmak üzere toplam 33 olay aydınlatılmış ve 38 fail yakalanmıştır" denildi.

Polis sorumluluk bölgesindeki trafik uygulamalarinda ise "Toplam 5 bin 869 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, Bin 108 araç sürücüsüne toplam 260 bin 975 TL cezai işlem uygulanmıştır. Yapılan denetlemelerde 90 Araç trafikten men edilmiştir. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü yapan abartı egzoz kullanan 17 sürücüye ise gene işlem yapılmıştır" bilgisi paylaşıldı.
Kaynak: iha