Trabzon'da yakalanan 3 kişi sağlık kontrolü sonrasında Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 kişinin ise çeşitli tarihlerde yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslardan birisi ise fenalaşınca Emniyet Müdürlüğü binasına ambulans çağrıldı. Ambulansa konulan şahıs hastaneye götürüldü. 

Konuyla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ‘’Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bir süredir yürütülen FETÖ/PYD terör örgütünün Trabzon il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında bu örgüte üye olarak örgütün Trabzon il yapılanması içinde bulundukları, örgüte yeni elemanlar kazandırma, terör örgütüne finansman sağlama ve örgüt adına para toplayarak bu örgüte aktarma konusunda eylemleri olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik olarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü‘nün talebi üzerine yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda bu sabah saat 06.00 itibariyle toplam 25 kişi hakkında gözaltına alma ve bu şüphelilerin belirlenen adreslerinde arama, el koyma kararı verilmiş olup, karar gereğince şu ana kadar 3 şüpheli Trabzon ilinde olmak üzere toplam 6 şüpheli yakalanmıştır.

Kolluk tarafından yapılan değerlendirmede hakkında gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerden 9 şüphelinin yurt dışında bulunduğu, Trabzon ilinde bulunduğu değerlendirilen 10 şüpheliden 1 şüphelinin Trabzon ilinde, 1 şüphelinin Ordu ilinde, 1 şüpheli de Samsun ilinde yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Başka illerde olup hakkında gözaltına alınma kararı verilen şüphelilerden 1 şüpheli Artvin ilinde,1 şüpheli İstanbul ilinde ve 1 şüpheli Bingöl ilinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Başka illerde olup gözaltına alınmaları yönünde talimat verilen 3 şüphelinin ise belirlenen adreslerinde bulunamadıkları tespit edilmiş olup, arama çalışmaları devam etmektedir“ denildi.