Türkiye'ye kötü haber! Google ve servislerine şuan da Türkiye den erişim sağlanamamakta. Peki sorun yalnızca Türkiye de mi yaşanıyor? 

Görünüşe göre Google sıkıntı içinde. Şuanda Türkiye den Google ve Google servislerine yani YouTube, Gmail vb. Gibi servislere erişim sağlanamıyor. Bazı servisler çok yavaş olsa da açılsa da ciddi bir sıkıntı söz konusu. Ancak sorun yalnızca Türkiye de yaşanmıyor. Yani Rekabet Kurumu ile Google arasında yaşanan problemlerden dolayı uygulanan bir yasak veya yavaşlatma söz konusu değildir. Türkiye ve çevresindeki ülkelerin yanında Japonya da dahi erişim sorunlarının başladığı gelen bilginler arasında yer alıyor. Bu açıdan genel ağ sisteminde global pazarlara yayılan can sıkıcı bir sorun bulunmuş gibi duruyor. Bu esnada Google'in yaşadığı sorun bir çok diğer internet servisinde ciddi şekilde yavaşlama yaşıyor. Bu açıdan da alt yapısal bir sıkıntının olabileceği tahmin ediliyor. Kişiler şuan da yandex gibi alternatif arama motorlarına yönelmiş durumda. Konu hakkında da Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan bu konuda açıklama geldi. 

Google ve servislerine erişim sorununun bugün 12.00 itibariyle düzeldiği belirtilse de ileri ki saatlerde yine aynı sorun yaşanabileceği riski düşünülmektedir. Bu riskten ötürü insanlar farklı alternatif arama motorlarına yönelmiş durumdadır. İleri ki günlerde de aynı sorunla karşılaşıldığı takdirde Google yönünden ciddi sıkıntılar yaşanma riski de göz ardı edilememekte. 

Editör: TE Bilişim