HaberTS- Haber Servisi- Bir hafta önceye kadar herkes Ermenistan’ı bir aslan zannetti. Onlarda kendini öyle görüyordu ki sürekli sağa sola saldırmaya başlamışlardı; bu saldırılardan en büyüğü ise kardeşimiz Azerbaycan’a yapıldı. Azerbaycanlı 10dan fazla askerimiz şehit olurken onların hıncı alındı ama daha öteye gidilemedi. Azerbaycan küçük bir ülke değil; güçlü de bir ülke ama ermenistan2ın arkasında yandaşları vardı. Bir millet olan biz ve Azeri kardeşlerimiz hemen birlik olma yoluna gittik. Türkiye’ye çağrıda bulunan Azerbaycan’ın isteklerine kayıtsız kalınmadı ve Türkiye Azerbaycan ile birlikte ortak tatbikat kararı aldı. Bu karar sadece bir milletin gövde gösterisi değil, bir ağabeyin kardeşini sevmeyenlere uyarısıydı. İşte detaylar

Ermenistan'a gözdağı verildi

Türkiye ve Azerbaycan hep söylendiği gibi bir millet iki ayrı devlettir;  ne kadar iki farklı bayrak altında bulunsak ta soyumuz sopumuz aynı yerden gelmedir. Türkiye göz göre göre kardeşinin ezilmesine dayanamadı ve özellikle Ermenistan’a başka ülkeler üstünden destek veren Rus devletine gözdağı vermek için tatbikata katıldı. Tatbikatın asıl amacı Türkiye ve Azerbaycan ordularının neler yapabileceği değildi; bunu zaten herkes bizi yakından takip eden bütün ülkeler biliyor. Tatbikatın asıl amacı Türkiye ve Azerbaycan’ın Ermenistan’ı kaç dakikada haritadan silebileceğini göstermekti. Bunu da iki millet bir olarak yaptı, yapılan tatbikat çok büyük ve tam bir gövde gösterisi şeklinde geçti.

Atak helikopterleri düşmana korku verdi

Atak olarak bilinen yüksek manevra kabiliyeti ve çok silahlı helikopterlerimiz, koca Yusuf’un sırtında Azerbaycan’a uçtu. Asıl hedefi nokta atışı ve hızlı bir şekilde manevra yapabilmek olan Atak’lar hedef noktaları darmadağın etti; bu Türkiye’nin ürettiği sıradan bir helikopterdi. Türkiye’de daha bunun farklısı 100lerce ağır silah vardır. Azeri dostlarımızda buy işten çok memnun kaldı; bundan sonra Azerbaycan’a yapılacak olan en ufak bir harekette bizim silahlarımız, kardeşlerimizin emrine verecektir. Bununla birlikte açıklama yapılmasa da Türkiye’de yetişmiş özel askerlerde yine vatan saydığımız Azerbaycan devletini korumak için her şeyi yapacaktır. Azerbaycan’a neden bu kadar yardım ettiğimiz düşünülebilir; birçok Türk devleti olmasına rağmen neden onlar diye de düşünülebilir ama onlar bize vefa borcunu çok ödedi. Biz de olan her depremde herkesten önce koşup geldiler; Türkiye söz konusu olunca onlar içinde akan sular duruyor. Bu yüzden en başta da dediğimiz gibi iki devlet tek millet.

Editör: TE Bilişim