HaberTS- Haber Servisi- Dünya üzerinde bazı komu devletler vardır, bu devletler ömürleri boyunca bir türlü anlaşmazlar; Azerbaycan ve Ermenistan’da bu devletlerden iki tanesi olarak öne çıkar. Azerbaycan bağımsızlığını kazanıp ta ermeni devletine komşu yerde bayrağını çektiği günden bu yana o topraklarda silah sesi bir türlü durmak bilmedi. Kardeşimiz Azerbaycan bu iki devlet içinde daha ılımlı olan taraf olsa da Ermenistan, kardeşimizin varlığını bir türlü kabul etmek istemiyor. Bu yüzden sık sık kardeş ülkemize savaş açmaya çalışıyor; kardeş ülke Azerbaycan’da hiç onlardan geri adım atmasa da Ermenistan’ın arkasında bazı yabancı kuvvetler var ve bu yabancı kuvvetler, kardeşimize karşı her zaman ermeni devletine destek veriyor. İşte detaylar

Türkiye kardeşini yalnız bırakmadı

İki kardeş ülke nasıl dayanışma örneği gösterir bunu Türkiye ve Azerbaycan gösteriyor. Son yapılan ermeni saldırılarından sonra, bir de Sırbistan’dan destek gelince bu kardeşimizi çok üzdü. Türkiye ise bu güne kadar hiçbir şartta kendisini yalnız bırakmayan kardeşinin her türlü desteği vermeye hazır bir halde bekliyor. Bunun içinde ilk büyük atılım yapılıyor; Türkiye, Azerbaycan’la birlikte tatbikat yapacak ama bu tatbikat, Azeri ülkesinde yapılacak. Türkiye’nin bütün büyük ve önemli silah aletlerini gönderdiği bu tatbikatta nokta atış denemeleri de yapılacak. Uzun lafın özeti, Azerbaycan ile Türkiye Ermenistan’a kısa bir mesaj verecek, ya dur ya vururuz.

Rusya Azerbaycan’ı sattı

Yıllardır; Azerbaycan topraklarını sömüren Rusya, ilk fırsatta kardeşimizi satarak Ermenistan’a destek verdi. Ermenistan’a Sırbistan silah gönderdi haberleri yalandan ibaretti, o silahları kimin gönderdiğini herkes çok iyi biliyordu; Rusya Sırplar üstünden silah gönderimi yaptı. Bir geçmiş irdelemesi yaparsanız; Azerbaycan ile Sırbistan arasında hiçbir problem olmadığını görmüş olursunuz. Rusya ise hala Sovyetleri dağıtan ilk hamlenin Azerbaycan’dan geldiğini unutmamış olacak ki bu hamleyi yaptı. Dost görünen düşmanlardan bir tanesi olan Rusya, ne kadar kardeşimize karşı cephe alırsa alsın sonuçta Türkiye var ve Ermenistan devletine yem yapmayacağımız bir kardeşimiz var, biz iki farklı devlet ama tek milletiz, bir türkün ezilmesi aynı zamanda Türkiye’nin de ezilmesi anlamına gelir; ülkemiz savaş tatbikatında Türk askerlerine Show yaptırmayı planlıyor. Türk askeri nokta atışları ile Ermenistan’a ve Dünya’da Türk’e karşı olan herkese muhteşem bir ders verecek ve bu görüntüler yayınlanacak.