Prefabrik ev duvar, kapı ve pencere gibi ekipmanların önceden üretilerek sonrasında evin yapılacağı beton platform üzerine oturtulmasıyla oluşturulur. Temel betonun atılması, çelik iskelet oluşturulması ve prefabrik parçaların monte edilmesiyle oluşturulan ev, çevre dostudur ve depreme karşı dayanıklıdır.

Çelik iskeletten üretilmeleri sayesinde güvenli bir yaşam sunan prefabrik evler, güvenli olmalarının yanı sıra ekonomik yapılardır. Özellikle yeni nesil çelik konstrüksiyon prefabrik evler hem güvenli hem de ekonomiktir. Türkiye’de prefabrik ev üreten bir firmanın Yönetim Kurulu Başkanı, “Türkiye’nin en yüksek teknolojili üretim tesislerinde siparişe göre üretim yapıyoruz. Planlamasını önceden yaptığımız evlerin uzun inşaat süreleri olmadan 7 gün içerisinde montaj işlemlerini tamamlıyoruz.” şeklinde konuşma yaptı.

“Prefabrik evler 9 şiddetindeki depremlere bile dayanıklılık gösteriyor. Prefabrik yapı ile siz de güvende hissedebilirsiniz. Bu yapılar emniyetlidir çünkü deprem ve iklim şartları göz önüne alınarak üretilirler. Her tasarım zevkine uygun olarak inşa edilen prefabrik evler, istenildiğinde genişletilebilir veya yerleri değiştirilebilir.”

50 yıl garanti veren ve yapının sağlamlığını tescillediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Sezer, prefabrik yapıların çevredeki gürültü, görüntü ve kimyasal kirliliğe yol açmadığını söylüyor. Aynı zamanda bu yapılar sayesinde güneş enerjisinden yararlanarak enerji tasarrufu sağlanabiliyor.

Prefabrik evlerin imalatı son teknolojiyle fabrikalarda yapıldığından çok kısa bir süre içerisinde montajı gerçekleştirilebiliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Sezer, “10-15 gün imalat sürecimiz ve 5-7 iş günü montaj sürecimiz var.” açıklamasını yaptı. Vekalet vermeniz durumunda evinizin su tesisatından ruhsatına kadar her süreci yürüttüklerini de belirtiyor.

Depreme ve Rüzgara Karşı Dayanıklı

Prefabrik yapılar jeolojik yer şekillerinin ve yaşanabilecek tüm doğasal olayların göz önüne alınarak yapıldığı evlerdir. Betonarme evler deprem gibi doğal afetlere karşı dayanıklı değildir. Ancak prefabrik evler, deprem gibi doğasal şartlara göre yapılmıştır. Bu yapıların rüzgara karşı da dayanıklılığı bulunuyor. Prefabrik ev üreten bir firmanın Yönetim Kurulu Başkanı, “Prefabrik evler net olarak 100 km/saat hızdaki dayanma gücüne sahiptir.”

Karmod yapı ile alacağınız prefabrik evler, çelik konstrüksiyon yapı sistemi sayesinde yüksek güvenlik sağlıyor. Hızlı kurulum imkanıyla depreme dayanıklı ev projeleri yapılıyor. Bu yapılar ile deprem, sel, yangın ve heyelan gibi felaketler sonrası ortaya çıkan konut açıkları da kısa sürede projelendiriliyor ve kalıcı konut sınıfında uzun ömürlü depreme dayanıklı evler ortaya çıkıyor.

Depreme Dayanıklı Cazip Fiyatlı Yapılar

Prefabrik yapıların güvenli ve kaliteli olması, ergonomik kullanıma uygun olması ve ferah mekan sunumlarıyla çok cazip fiyatlara prefabrik ev sahibi olabilirsiniz.

Yüksek güvenlik sağlayan çelik konstrüksiyon evleri ekonomik yapan şey ise üretim teknolojik bant sisteminde tam malzeme kullanımıdır. Bu yapılar özel yazılımla bilgisayar sisteminde hazırlanıyor. Demonte olarak üretilen evlerde duvar panelleri, çatı malzemeleri, elektrik ve su tesisat malzeme ve armatürleri, boya ve kaplama malzemeleri, kapı ve pencereleri gibi tüm bileşenleri kurulum yerinde farklı bir malzemeye ihtiyaç olmadan kuruluyor.

Uzun Ömürlü Prefabrik Evler

Hızlı bir şekilde kurulumu yapılabilen prefabrik konutlar, konut ihtiyacını en kolay şekilde karşılıyor. Yapımında kullanılan malzemelerin dayanıklı olması sayesinde depreme dayanıklı yapılar ortaya çıkıyor.

Dayanıklı bir temel üzerine kurulan prefabrik evler, parçalanabilir ve tekrar monte edilebilir özelliktedir. Yani herhangi bir bölümünde sorun olduğunda değiştirilebilir. Böylece bu yapılar uzun ömürlü olarak kullanılabilir. Çelik iskeletler üzerine kurulan prefabrik evler, büyük sarsıntılarda esneyerek yıkılmadan ayakta kalıyor. Betonarme evlerin aksine çatlama gibi sorunlarla karşılaşılmıyor.

Deprem Konutlarında Doğru Üretim

Jeolojik afet bölgelerinde doğru üretim, güvenli yaşam alanı oluşturmaktan geçer. Burada oluşturulan konutların sağlam olması, doğru üretimin ilk koşuludur. Yapılar, kurulacağı ülkenin imar mevzuat ve tüzüklerine göre yapılır. Kullanılacak malzemeler de belli kalite standartlarına sahip olmalıdır. Bunlara baktığımızda;

  • İstatistiksel verilerle belirtilen bölge iklim özellikleri
  • Bölgenin kar yükü
  • Deprem yükleri
  • Isı yalıtım hesapları
  • Bölgeye ait detaylı raporlar,
  • Bölgedeki maksimum rüzgar hızı olarak sayılabilir.

Binaların sağlam şekilde üretilmesinin yanında kuruldukları zeminin de sağlam olması önemlidir. Yapının sağlamlığı alt yapıya da bağlıdır. Binalar kurulurken sert ve kayalık zeminlerin yoğunlukları incelenir ve yumuşak ve sulu zeminlere kurulum yapılırken etüdü yapılarak teknik destek ekipleriyle ortak bir analiz yapılır.