AMASYA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Amasya'da pilot uygulamasına başlanan Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin tanıtım toplantısı Vali Mustafa Masatlı başkanlığında yapıldı.

Amasya Valiliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Masatlı, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan bu projede, Amasya'nın pilot il olarak seçilmesinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Projenin, gayrimenkul piyasası için çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Masatlı, "Ülkemizdeki gayrimenkul varlıklarının detaylı analizini yapacak bu proje, konut stokumuzun belirlenmesi, çok boyutlu kadastroya geçiş, kentsel dönüşüm çalışmaları için veri sağlaması, doğal afetler sonrasında taşınmaz ve kullanıcı bilgilerine hızlı ulaşım ve yapılaşmaya yönelik yasal ve fiili durum farklılıklarının tespit edilmesi açısından büyük önem taşımaktadır." diye konuştu.

Projenin sonuçlanmasıyla, vatandaşların sahip oldukları ya da satın almak istedikleri gayrimenkulün emlak değeri, yapım tarihi, depreme dayanıklılık durumu gibi birçok bilgiye de tek elden erişim sağlayabileceğini anlatan Masatlı, şunları söyledi:

"Bu projenin uygulanması için pilot il olarak Amasya'mızın seçilmesi oldukça önemlidir. Biz de devletimizin ilimize duyduğu güvene layık olmak adına şu an Amasya merkez ilçemizde 17 mahalle bazında tamamlanan çalışmaları kısa süre içinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda desteğine ihtiyaç duyulan tüm kamu kurumları da üzerlerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getireceklelerdir."

Konuşmaların ardından, İl Kadastro Müdürü Fazlı Elçi tarafından projenin detaylarına ilişkin bilgiler paylaşılarak, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğünden yetkililer katıldı.

Kaynak: aa