Belirli zamanlar içerisinde elektrik kesinti sıkıntısı yaşamakta olan Trabzon Akçaabat’ta bu ilçe de yaşayan üniversite öğrencisinin sınavlarına girebilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrenciye jeneratör hediye etti.

Trabzon da Akçaabat ilçesine bağlı bir mahallede yaşayan ve Recep Tayyip E. Ü. Elektrik Teknikerliği bölümü okuyan öğrenci Özür Beşli, mahallesinde yaşamış olduğu elektrik sıkıntıları sebebi ile bir çok sınavına girememiştir ve sınavları başarısız olmuştur ve bunun üzerine Belediye’ye dilekçelerde bulunmuştur. “Öncelikle Selamlarım başkanım. Yaşamış olduğum mahalle içerisinde elektrik sıkıntıları yaşanacağı bilgisini aldım ve bu iki gün içerisinde sınavlarım var bu konuda ne yapmam gerekiyor. Bu konu ile alakalı hiçbir şekilde destek alamadım. Böyle olursa sınavlarıma giremeyeceğim. Bana bu konu da yardımcı olabilir misiniz ?” şeklinde yazarak yardım istedi.

Almış olduğu tweete kısa süre içerisinde dönüş yapan Başkan Murat Zorluoğlu, bu genç üniversite öğrencisinin bulunmuş olduğu talebi karşısında duyarsız davranmayarak belediye ekiplerine bu durumu bildirdi. Belediye ekiplerince ulaşılan üniversite öğrencisine jeneratör hediye edildi.  Öğrenci Özgür Beşli böyle bir sürpriz beklemediğini belirterek, Başkan Murat Zorluoğlu’na  teşekkürlerini iletti.  Öğrenci Beşli “ Zaman içerisinde belirli günler ve saatler içerisinde elektrik kesintisi yaşıyoruz. Hatta hafta sonları Pazar günü genellikle bakım oluyor. Cuma gün içirişinde mesaj geldi ve sınavlarım olduğunu fark ettim. Bu konu da ne yapabilirim diye düşünürken aklıma Murat Zorluoğlu başkanımıza “Yaşamış olduğum bölge içerisinde 2 gün boyunca elektrik kesintisi olacakmış, bu konu ile alakalı ne yapabilirim?” şeklinde bir yazı yazdım. Sağ olsun başkanımız kısa süre içerisinde dönüş yaptı. Belediye çalışanları tarafından jeneratör hediye edildi. Aklıma geldi oturduğum yerde bir mesaj attım ve çok vakit geçmeden dönüş yapıldı” şekilde ifadelerde bulundu.