Çinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı istila eden corona virüsü Türkiye’de çok ilimizde ortaya çıktı.  1569 vakanın olduğu ve 75 vatandaşımız bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Peki Şanlıurfa’da Korona var mı? Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olan ve ülkenin güneydoğusunda yer alan ilimizde korona virüsü vakalarının olduğu hatta bugün urfa haber tv sitelerinde yansıyan haberlere göre 2 bina karantina altına aldığı servis edildi kamuoyuna.

Karantinaya alınan iki binada bulunan vatandaşlardan bir vatandaşın umreden geldiği ve kendini izole etmediği nedeniyle tüm apartmana bulaştırmış, Urfa’da serbest şekilde gezmiş, misafir kabul etmiş hatta yemek daveti de yapıldığı servis edilen haberler arasında yer aldı.

Umrecilerin oturduğu iki apt karantina altına aldığını ve bir çok insanla temas ettiğini fakat temas ettikleri kişilerin isimlerini vermediği de öğrenilen bilgiler arasında.

Urfa da Vatandaşlar Korona Virüsü Önlemi Almıyor

Urfa büyük bir şehir olmakla beraber vatandaşlar halen toplu halde sokaklarda ve çarşılarda herhangi bir önlem olmadan gezdiği, PTT, Halk otobüsleri her zaman ki gibi kalabalık olduğu sosyal medyada yayınlanan resimlerden görülmektedir. Aşiret yapısı nedeniyle sürekli davetler verilen şehirde maalesef düğünler köylerde yapılmakta, özellikle kırsal kesimlerde bu tür faaliyetler devam etmektedir. Güvenlik güçleri, Devlet büyükleri duyuru yapmalarına rağmen halk tarafından herhangi bir önlem alınamamış görünmektedir.

Urfa Basınına Büyük İş Düşüyor

Evet Urfa’da vatandaşların doğru bir şekilde bilgilendirmesi konusunda basına büyük görev düşmektedir. Halkı paniğe düşürmeden doğru bir şekilde bilgilendirme yapılması halinde vatandaşlar tarafından geç kalınmadan kendilerini izole etmesi sağlanabilir.

Editör: TE Bilişim