SAMSUN (AA) - Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dağlı, mesajında, kadınlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek, onlar için yapılabilecek her çalışmayı irdeleyip güzel bir yaşam sürmelerini sağlamak adına 25 Kasım'ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildiğini anımsattı.

Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişme üzerinde olumsuz etkiler yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkin mücadele edildiğini ifade eden Dağlı, şöyle devam etti:

"Kadına karşı sergilenecek her türlü şiddet, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür ve bu aşamada görevin en büyüğü sevgili öğretmenlerimize ve eğitimin ilk basamağı olan aile eğitiminde anne ve babalarımıza düşmektedir. Anne, kız kardeş, eş ve evlat olarak varlığı ile dünyamızı güzelleştiren kadınlarımız, sevgi ve özverinin en güzelini hak etmektedir ve bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutması temennisi ile tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyorum."


Kaynak: aa