Kurban Bayramı Ankara’da sevinçle karşılandı. Bayram namazını Kocatepe Camii’nde kılan Ankaralılar daha sonra birbirlerinin bayramını tebrik etti. Namazını Kocatepe Camii’nde eda eden Ankara Valisi Ercan Topaca, hayırlı bayramlar dileklerinde bulundu.

Kurban Bayramı’nda Türkiye’nin dört bir yanında olduğu Ankara’da da güne bayram namazıyla başlandı. 7’den 70’e pek çok vatandaş camilere akın ederken, Kocatepe Camii her bayram olduğu gibi yine her renkten Müslümanla doldu taştı. Türk vatandaşların yanı sıra Yemen, Ürdün, Irak gibi Müslüman ülkelerden okumak için gelen gençler bayram namazını eda etti. Namaz sonrasında caminin avlusunda sıra oluşturan cemaat birer birer bayramlaştı. Avluda minikler el öperken, büyükler de çocukların yüzlerini okşadı. Bayrama ulaşmaktan dolayı Allah’a şükürler eden Ankaralılar, büyüklerini ve kabirleri ziyaret edeceklerini söyledi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, bayram namazı için da Kocatepe Camii’ndeki cemaatle bir araya geldi. Namaz sonrasında vatandaşlarla selamlaşan Topaca, cami çıkışındaki seyyar satıcıları da ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Bayrama ulaşmanın sevincini yaşadığını aktaran Celalettin Ayhan, “Allah memleketimize böyle nice hayırlı, uğurlu Kurban Bayramları nasip etsin. Kavgasız, dövüşsüz nice Kurban Bayramlarına ulaşmamayı diliyorum. Bayramda planımız her Müslüman’ın yapması gerekenleri yapmaya çalışacağız. Mezarlık ziyaretlerimizi yapacağız, ondan sonra da kurbanımızı keseceğiz. Bayram ziyaretlerini yerine getirmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

Kırgızistanlı Zahirbeg Malaşev, Türkiye ile Kırgızistan’ın bayram ritülelleri arasında farklar olmadığını belirterek, “Kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Tüm Müslüman aleminin ve Türk aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. Gurbetteyiz, ben Kırgızistanlıyım, anne babadan uzaktayız ama burada akraba ve kardeş ülkemizde ağabeylerimiz evlerine davet ediyor. Buradan çıkınca beraber kurbanımızı kesmeye gideceğiz. Üç yıldır Ankara’dayım, gurbette yaşıyoruz ama burada gurbette sayılmayız. Türkiye’de kendi evimizde, kendi memleketimizde gibi bayramı idrak ediyoruz. Türkiye ile Kırgızistan arasında bir fark yok. Biz aynı kültürden geliyoruz. Orada da biz bayram sabahları erkenden kalkıp, anne babamızla birlikte bayram namazına giderdik. Oradan çıkıp kurbanımızı keserdik eve giderdik. Burada da hemen hemen aynı şeyi yapıyoruz. Tabi burada kendi çocuklarımızı götüremiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha