Van Umut Kervanı, 2017 yılı faaliyetleri kapsamında 2 bin 286 aileye toplamda 205 bin 567 TL değerinde yardımda bulundu.

Van Umut Kervanı, 2017 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı. Açıklamalarda bulunan Van Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yıldırım, 2017 yılı içerisinde 2 bin 286 aileye toplamda 205 bin 567 TL değerinde ayni ve nakdi yardımlar yapıldığını belirtti. Bereketli bir yılı daha geride bıraktıklarını dile getiren Yıldırım, “Kurulduğu günden bu yana fakirin umudu, hayırseverlerin bağış kapısı ve yardım gönüllülerinin huzur kaynağı olan Van Umut Kervanı olarak, bereketli geçen bir yılı daha geride bıraktık. Sosyal yardımlaşmayı esas alan, muhtacın namerde muhtaç olmaması adına gayret gösterip, toplumun kanayan yarası olan fakirlikle etkin bir mücadele sonucu ortaya çıkan derneğimiz elhamdülillah kendisine vazife bildiği bu yardım seferberliğini İslami ve insani bir şuurla çalışarak devam ettirmektedir” dedi.

2011 yılında Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak kurulduklarını daha sonra isimlerinin Van Umut Kervanı olarak değiştiğini anımsatan Yıldırım, 2018 yılında da yardım faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi. Yıldırım, “Van Umut Kervanı olarak ayni ve nakdi yaptığı yardımlar 2 bin 286 aileye toplamda 205 bin 567 TL değerinde çeşitli yardımlarda bulunduk. Bu yardımlar gıda, giyim, temizlik malzemeleri, kurban eti ve çeşitli ev eşyası yardımları olmaktadır. 2011 yılında Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak kurulduk. Merkezi İstanbul’da bulunan Umut Kervanı Vakfı ile Mayıs 2017 tarihinde bir protokol imzaladık. İsmimiz Van Umut Kervanı olarak İstanbul’da bulunan merkez ile ortak protokol çalışma kararı aldık. Şu an Van Umut Kervanı olarak, hizmet etmeye devam diyoruz” diye konuştu.
Kaynak: iha