Van’da günlük 50 bin kişinin kullandığı Büyükşehir Belediyesine ait yolcu otobüsleri, salgın hastalıklara karşı dezenfekte ediliyor.

Van’da toplu taşımada Belvan Kart’a geçilmesi ve yapılan yeniliklerle ulaşıma kalite getiren Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Çalışmalar kapsamında havaların soğumasıyla birlikte salgın hastalıklara neden olan virüslerin yayılmasını önlemek amacıyla otobüslerde hijyen çalışmaları yapılıyor. Otobüsler her gün temizlik ekipleri tarafından vakumlu süpürgelerle kaba pisliklerden arındırıldıktan sonra yolcu koltukları, koltukların arka-alt kısımları, düğmeler, direksiyon, cam kenarları, lastikler, şoför paravanı, yolcu tutamakları da büyük bir titizlikle temizleniyor. Genel temizliğin yanı sıra araçlarda belli aralıklarla gribal enfeksiyonlara karşı da özel ilaçlarla dezenfekte işlemi gerçekleştiriliyor.

Vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda seyahat etmelerini sağlamak amacıyla otobüsleri her gece dip köşe temizlendiklerini söyleyen Ulaşım Daire Başkanı Kemal Mescioğlu, “Mevsimsel olarak ortaya çıkan bulaşıcı hastalıkları önlemek amacıyla da otobüslerin içleri belirli aralıklarla hastanelerde kullanılan özel temizlik malzemeleriyle dezenfekte ediliyor. Böylece toplu taşım araçları kapalı mekanlarda hızla üreyen virüslerden arındırılmış oluyor. Amacımız vatandaşlarımızın daha kaliteli ve sağlıklı seyahat etmesini sağlamaktır” dedi.
Kaynak: iha