VeterinerMalzeme.com veteriner hekimlere özel olan ve veteriner hekimlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2017 yılında faaliyete geçmiştir. Veterinermalzeme.com olarak veteriner hekimlerimizin isteklerini ve ihtiyaçlarını hızlı ve en kısa sürede karşılamak için çalışmaktayız. Gerekse klinik malzemeler gerekse veteriner sarf malzemeleri gibi ürünleri veteriner hekimlerimize Türkiye’nin neresinde olursa olsunlar en kısa sürede teslim edilmesi için çalışmaktayız. Gün geçtikçe aramıza yeni katılan veteriner hekimlerimizle büyümek ve gelişmekteyiz. Veterinermalzeme.com sitemizde olan ürünlerden bazılarını sizler için tanıtalım.

İntraket

Damar yolunu açmak, kan almak, serum ve benzeri sıvıların damar yolu ile verilmesini sağlamak amacıyla kullanılan branül (iv kanül)'’dür. İntraket kan alma ve serum bağlama işlemlerinde, damar yolu bir kere açıldıktan sonra, aynı yere tekrar delme işlemi yapılmadan, farklı materyaller bağlayabilme ve farklı bir işlem yapılmasına olanak tanımaktadır. İntraketler hem insan sağlığında hem de hayvan sağlığında sıklıkla kullanılmaktadır. Veteriner kliniklerinde tarafından hayvanların tedavisi yapılırken (serum bağlama ya da kan alma gibi işlemler sırasında) kullanılmaktadır. İntraketlerin farklı numaraları ve renkleri bulunmaktadır. Dünya standartlarını uygun formlarda üretimleri yapılmaktadır. Açma kapama sistemine sahip olan ürünler yapısal özelliği nedeniyle dokuya ve damara zarar vermemektedir. İntraketin deriye giriş yeri her uygulamada kontrol edilmelidir. Bunu sebebi ise uzun süre takılı kalacak intraket, enfeksiyon ya da başka bir soruna yol açabilmektedir. İntraketlerin birbirinden farklı renkleri bulunmaktadır ve bu renklerin intraketlerin kalınlıklarını belirtmektedir. Sarı intraket, pembe intraket, yeşil intraket, mavi intraket, mor intraket, gri intraket ve turuncu intraket olarak farklı çeşitleri bulunmaktadır. İntraketlerin kullanım alanı ise oldukça geniştir. Sağlık alanında, veteriner hekimler tarafından ve piercing(pirsing) takma işlemi uygulanırken de kullanılmaktadır.

Rivanol Toz

Veteriner hekimler tarafından hayvanların tedavisinde kullanılan bir solüsyondur. Halk adında bilinen adı ise sarı sudur. Rivanol toz bir deri antiseptiği olarak kullanılmaktadır. Rivanol tozun etken maddesi ethacridin lactate’dir. Rivanol tozun hayvan tedavisinde sıkça kullanılmasının sebebi ise mikropları öldüren ve gelişmelerini engelleyen bir antibakteriyel bir ilaç olmasıdır. Rivanol toz içerisinde bulunan maddeler sayesinde bakterilerin DNA sentezini bozacak şekilde çalışmaktadır. Rivanol toz toz halinde kullanılmamaktadır. Tozu bir solüsyon haline getirmeniz gerekir. Kullanacağınız toz miktarına uygun olacak şekilde belirlediğiniz su miktarının içine döküp bir solüsyon haline getirdikten sonra kullanıma hazır olacaktır. Rivanol toz ağız yoluyla alınmamaktadır ve gözünüze ya da hayvanın gözüne temas etmemesine dikkat edin.

Wood lambası en çok veteriner hekimler ve estetisyenler tarafından kullanılmaktadır. Taşınabilir olan kolay bir cihazdır. Wood lambası hastalıklı olan ve sağlıklı olan bir cilt dokularının ayırt edilmesini sağlar. Bu sayede hasta bir cilt dokusu varsa teşhis erkenden konur ve tedaviye kısa zamanda başlanabilir. Wood lambası cilt yüzeylerinin ve derin katmanların incelenmesine yardımcı olur. Cildin ışık altında incelenmesiyle elde edilen bilgileri çıplak gözle gözlem ve teşhis ile birleştirerek cilt hakkında net bir yargıya varılmasına yardımcı olur. Kedi ve köpeklerin cilt hastalıkları başta olmak üzere ciltteki mantarları tespit etmek için kullanılan bazı görünmez maddelerin floresan özellikleri kullanarak render edilmesini sağlar. Wood lambası sayesinde hayvanlarda olan cilt hastalıkları daha kolay teşhis edilebilmektedir ve erkenden tedavilerin başlamasına olanak sağlamaktadır. Wood lambasının kullanım alanı ise oldukça geniş kapsamlıdır. Veteriner hekimler tarafından, dermotoloji alanında, estetik uzmanları tarafından, kıymetli taşlar için ve kimyevi analizler gibi alanlarda ve daha fazlasında wood lambası kullanılmaktadır. Web sitemizde wood lambası, rivanol, intraket, cerrahi aletler vb gibi bir çok veteriner klinik malzemeleri satışı yapılmaktadır.

Veteriner hekimler tarafından kullanılan bu malzemeler ve geriye kalan veteriner sarf malzemeleri gibi ürünler her klinikte bulunması gereken ürünlerdir. Veteriner hekimlere özel olan Veterinermalzeme.com sitemizden istediğiniz ürünleri ve malzemeleri kolayca bulabilirsiniz. Veteriner hekimlerimizin eline ürünlerin erken ve hızlı bir şekilde ulaşması için çalışmaktayız. Medikal alanında her zaman büyümeyi ve kaliteyi benimsemiş olan Seçkim Medikal 15 Mart'da "Hayvan Haklarına Farkındalık" temalı "Diamond of Turkey Awards" da Yılın En İyi Veteriner Medikal Ürünleri markası ödülünü aldıktan sonra basın mensuplarına konuşan Seçkim Medikal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Kuyucu "2000 yılında kurulan Seçkim Medikal; daha sonra grup şirketlerine Tules Medikal ve Ak-yel Medikal şirketlerini ekledikten sonra sosyal sorumluluk ve hayvan sağlığına hizmet etmek amacı ile Veteriner Hekimlere özel bu alan da Türkiye’nin ilk ve en büyük e-ticaret sitesini kurdu. Grup şirketlerimizin içerisine hayvan sağlığını düşünerek, sosyal sorumluluk bilinci ile proje geliştirmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bugün burada hayvan haklarına farkındalık temalı bu ödülü tüm hayvan severler ve çalışma arkadaşlarım adına alıyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim