SAMSUN (AA) - Vezirköprü M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu personeline Mesleki Müdahale Teknik ve Taktikleri Geliştirme Eğitimi verildi.

Eğitimde savunma sporu ve cezaevi bünyesinde yapılan arama tekniklerine ilişkin uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personeli Ankara Eğitim Merkezinden eğitici olarak görevlendirilen Ekrem Yeni ve Murat Dağ tarafından verilen eğitim, Vezirköprü Cezaevi bünyesinde 5 gün sürdü.

Vezirköprü Cezaevi ve İnfaz Bürodan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Kadir Göktaş, ceza infaz kurumu personelinin görevi esnasında gerek kendisini gerekse mahkumun vücut bütünlüğünü koruyabilmek için yakın savunma teknikleriyle donanmış olması gerektiğini söyledi.

Yaşanabilecek olumsuz bir durum karşısında personelin zarar görmemesinin önemli olması kadar yine personelin mevzuata uygun ve orantılı biçimde müdahale edebilmesinin önem taşıdığına işaret eden Göktaş, "Ayrıca cezaevi içinde gerçekleşecek arama iş ve işlemlerinin kanun ve yönetmelikler kapsamında kişi hak ve hürriyetlerine uygun olması gerekir. Bu kapsamda eğitimi veren uzmanlara ve katılan personele teşekkür ediyorum." dedi.


Kaynak: aa