VPS Sunucu işletmenize özel veri tabanı uygulamaları ve dış dünyaya dönük çalışan yazılımları en başarılı şekilde çalıştırmaya sağlayan dedicated sunucu üzerinden parçalara bölünmüş bir minik sunucu tipidir. İhtiyacınız olan güvenlik ve performans ile ister yoğun günlük ziyaretçi alan kişisel bloğunuz, ister tam donanımlı bir e ticaret siteniz olsun, kullandığınız hizmeti değiştirmek veya yenisini kiralamak hiç de kolay alınacak bir karar değil. Çoğu zaman hangi hizmetin size uygun olduğunu veya ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılayamayacağını bilemeyebilirsiniz.

VPS NEDİR?

VPS veya sanal sunucu, fiziksel bir sunucunun birden fazla bağımsız sanal makineye bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır. Bu şekilde, her VPS sunucu aynı makine içindeki alanı paylaşan diğer VPS sunuculardan bağımsız bir şekilde çalışmaktadır.

VmWare Esxi olarak adlandırılan sanallaştırma teknoloji sayesinde, her kullanıcının %100 kendine özel kaynakları bulunmaktadır. Ayrıca, sunucuya kök dosya erişimi olması projeniz için ise daha fazla bağımsızlık ve esneklik anlamına gelir.

Paylaşımlı hosting ve kiralık ana sunucu arasında bir hizmettir. Kaynakları kimse ile paylaşmanız gerekmez ve istediğiniz gibi ihtiyaçlarınıza göre kullanabilirsiniz, ancak paylaştırılan fiziksel sunucunun içerisinde tek kullanıcı siz değilsinizdir.

NVME SSD İLE ULTRA PERFORMANSLI VPS SUNUCULAR

Hizmet kapsamınızda paylaşımlı bireysel hosting paketinden VPS’ye yükseltme yapmanız gerektiğinde veya yeni bir güvenli sanal sunucu kiralamak istediğinizde kafanızda bir soru oluşur, NVME SSD’li VPS Server in bilinen VPS’lerden farkı nedir?

NVME SSD diskler, hafıza kartlı devre kartı ve sabit bileşenlerden oluşan modern sabit sürücülerdir. Geleneksel disklerden farklı olarak, mobil parçaları olmayan %100 elektronik cihazlardır, daha az aşınır ve daha az kaynak tüketerek daha uzun ömürlü olmayı hedeflerler.

Bunun ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Geleneksel sabit disklere kıyasla NVME SSD’ler daha normal SSD’lerden bile daha etkili ve dayanıklı olmakla beraber, çok daha fazla performans hız ve stabilite sağlarlar.

NVME SSD DİSKLERE SAHİP VPS SUNUCULARI NEREDE BULABİLİRİM?

NVME SSD sabit disklere sahip VPS sunucular piyasada çok az sayılı firmalardan bir tanesine bulunmaktadır, bu firmanın marka ismi ise KEYUBU’ dur. KEYUBU piyasadaki rakiplerine oranla çok daha iyi VPS sunucu hizmetini verebilmektedir, özellikle NVME SSD disk kapasitesine sahip olan KEYUBU normal sabit disklere oranla 30 kat, normal SSD disklere oranla ise 10 kat daha iyi performans verebilmektedir. Bu sabit disk sürücüleri ile oldukça kısa zamanlama ile Google ın gözde sayfalarından bir tanesi olabilirsiniz, KEYUBU’ nun özel kampanyaları ile birlikte 20 ~ 25 TL lik fiyat kampanyalarına katılabilir ve rakiplerine oranla %60 a varan indirimlerden faydalanabilirsiniz.,

VPS SERVER KİRALAMANIZ İÇİN BAZI NEDENLER:

Projeni çok fazla performans gerektiriyorsa ve web hosting planının sınırsız bant genişliği olmasına rağmen, sürekli artan ziyaretçi sayısı internet sitesinde performans sorunlarına yol açabilir ve bu Google için iyi bir şey değildir. Bu yüzden daha gelişmiş bir hizmete geçmek gerekmektedir, bu durumda sizin için yüksek performanslı NVME SSD disklere sahip KEYUBU VPS’leri ihtiyacınızı giderecektir.

Esnek bir hizmete ihtiyacınız varsa paylaşımlı hosting size bu konuda yetersiz gelmeye başlayacaktır, platformun kendi yapılandırmasına uyum sağlamak durumunda olduğunuz için daha fazla kısıtlamanız olacaktır. Bir diğer yandan, sanal sunucular, hizmeti yapılandırıp projenizin belirli ihtiyaçlarına uyum sağlamada daha fazla esnekliğe sahiptir. Bunlardan bir tanesi ise kök klasör erişimine ve yönetici yetkisine sahip olup istediğiniz gibi bir yönetim usulü sağlamak olacaktır.

Bağımsızlık arıyorsanız da VPS Server sizin için bir artı olacaktır, çünkü sunucunuzu başka kullanıcılar ile paylaşmak istemeyebilirsiniz. Çok fazla kaynak tüketen bir uygulama da kullanıyorsanız ve kiralık sunucu bütçenize uygun değil ise KEYUBU’ nun altyapısına ait NVME SSD li ultra performans VPS sizin için en iyi seçenek olacaktır.

Daha fazla güvenlik istiyorsanız da VPS Sunucu sizin için en iyi tercih olacaktır, çünkü diğer kullanıcılar ile paylaşılmayan kök klasör dosyaları bu konuda gizliliğinizi ve özelinizi kullanacaktır. Tamamen size ait kullanıcı adı ve şifre ile VPS Serverınıza giriş yapabilir, özel dosyalarınızın tam korunmasını sağlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim