İnsanları WhatsApp’tan dolandırmaya çalışanlar için tedbirli olmalarına karşı Twitter hesabından önemli bir uyarı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı paylaşımında bulundu. Siberay, örnek bir mesaj fotoğrafı paylaşarak, "Telefonunuza gelecek bir türde mesajlar gerçek değildir aldatıcıdır ve dikkate almamalısınız. Bu gibi bir durumla karşılaştığınızda panik yapmamalısınız, mesajı gönderen birey önce şikayet edilmeli ve daha sonra engellenmeli" diyerek ifadelerine yer verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, insanları WhatsApp’ tan dolandırıcılık yollarına başvuran kişilere karşı uyarıda bulundu. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı gelen mesajları şu şekilde paylaştı, 'Kilidiniz Kırılıyor.', 'Cihazınıza Erişim Sağlanıyor…', 'Log Kaydı Alınıyor…' gibi fotoğraflı mesajlar yollayan dolandırıcı şahıslara karşı insanlara sosyal medya platformu üzerinden uyarlar yaptı.
Siberay, Yapmanız Gerekenleri Sıraladı
Sosyal medya üzerinden mesaj örneğini paylaşımı yapan Siberay'ın mesajında, ''WhatsApp’tan dolandırıcılık yapanlara dikkat edin. Telefonunuza gelen resimli bir türde mesajlar gerçek değildir aldatıcıdır ve dikkate alınmamalısınız. Bu gibi bir durumda panik yapmamalısınız, mesajı atan şahsı önce şikayet edilmeli, daha sonra da engellemelisiniz.'' ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim