Bütün Dünya tarafından çok yaygın olarak kullanılan mesajlaşma, arama ve görüntülü arama gibi özelliklere sahip olan WhattsApp, bilgisayar üzerinden kullananlar için önemli bir yeniliği yaşama geçiriyor.

WhattsApp uygulamasının yeni gelen sözleşmesiyle büyük tepkiler toplayarak geri atım atmak durumunda kalan, bir çok kullanıcısını Telegram başta olmak üzere başka alternatif uygulamalara kaptırırken, öte yandan da yeni özellikler getirmek için çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Uygulamada uzun süredir yer alan WhattsApp kullanıcıların yüzleri veya parmak izleriyle sohbet kayıtlarına başkalarının erişimini engelleyen uygulama bu defada bilgisayara geliyor.

Bilgisayardan WhattsApp kullananlar şu an QR kodu tarayarak uygulamaya ulaşıyorlar. Fakat yeni gelecek sisteme göre buna gerek kalmayacak ve webcam veya parmak izi tarayıcısı olanlar bilgisayardan kullanmaları söz konu olduğu zaman QR koduna gerek kalmadan uygulamayı kullanabilecekler. Bu yeni özelliğin hayata geçmesiyle bilgisayardan WhattsApp kullanmak isteyenler telefona gerek kalmadan giriş yapacaklar. Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi; ‘’ Bu özelliği kullanmanız için cep telefonu işletim sisteminde yer alan yüz ve parmak iziyle kilit açma özelliğinden yararlanıyoruz. Whattsapp Web ya da masaüstü uygulamasını Whattsapp uygulamasına bağlamak için yüzünüzü ya da parmak izi kilidinizi kullanmanız gerekecektir’’ ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim