Yıllar sonra af mı çıkıyor?

Kamu oyunda bir süredir çalışmaları devam eden af yasası çıkıyor mu? Yargı reformu kapsamında olan bu yasa geçtiğimiz günlerde meclisten geçmişti. Şimdi ise gözler Af tasarısının TBMM'ye ne zaman geleceği? Af yasası sürecinde son durum nedir. 

Af yasası için son durum gündemlerde yer almaya devam etmektedir. Yasa teklifini sunan MHP den oldukça önemli açıklamalar gelmişti. Peki, son durum ne olacak?

Cumhur İttifakı Bitiyor Mu?

Af yasası konusunda MHP ile AK Parti arasında görüş ayrılığı oluştu. MHP, Af yasasının kapsamının daha geniş olmasını isterken AK Parti bazı hassas noktaları es geçmeyerek, bazı suçların kapsama alınmayacağı konusunda ısrarcı davrandı. Bunun da üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli bir açıklama yaptı. 

"Vermiş olduğumuz ceza indirimi kanun teklifini biraz erteledik. Üstelemeye devam edersek, Cumhur İttifakında bazı tezatlıklar yaşanabilir" dedi. 

Cumhur İttifakının bozulmasını istemeyen Devlet Bahçeli, ileri ki günlerde yeni açıklamalar yapacak gibi duruyor. 

Kararı Erdoğan-Bahçeli Görüşmesi Verecek! 

Af Tasarısının kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeden sonra verilecektir. Ceza infaz kanununun akıbetini belirleyecek olan bu görüşmenin sonucu oldukça merak ediliyor. 

Yasa Çıkarsa İnfaz Düzenlemesinde Değişiklikler 

Af yasası çıktığı takdirde infaz düzenlemesiyle denetimli serbestlik süresinde artış görülecek. Şuanda 2 yıl kadar olan denetimli serbestliğin 3 yıla çekilmesi planlanıyor. Bir diğer tartışmalı konu ise denetimli serbestliğin alınan cezanın 5 de 1 i oranında olması gerektiğidir. Yani 20 yıl ceza alan biri için denetimli serbestlik süresi 4 yıl kadar olması planlanıyor. İnfaz indirimini kapsayan diğer suçlarda ise cezaevinde kalınacak süre %50 ye indirilmesi planlanıyor. 

Yaşlı ve Kadınlar Cezayı Evinde Çekecek! 

75 yaşın üzerinde olan kişiler için evde infazın ön görüldüğü düzenlemede bir diğer konu ise kadınların aldıkları hapis cezasına göre evde cezasını çekmesi. Bu yasa tasarısı gündeme girdiği takdirde hamile kadınlar da suçları 1 yıl ertelenecek.  Daha bir çok konunun görüşüldüğü af yasası yayınlandığı takdirde pek çok kader mahkumunun yüzü gülecek gibi duruyor. 

Editör: TE Bilişim