Giresun'un Dereli ilçesinde geçen yıl büyük bir sel felaketi yaşanmış, burada yeni yapılar inşa edilmeye başlanmıştı. İnşaatlerde sona yaklaşıldı...

Sel felaketini telafi etme amacıyla başlatılan inşa çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Yeni yapıların teslimatı temmuz sonu, ağustos başından itibaren yapılacak.

Afetzedeler için yeni yapılar inşa edilen Dereli'de konut ve iş yerlerinin yapımı birkaç aya bitecek. 22 Ağustos 2020'de yaşanan sel felaketinden sonra yıkılan iş yerleri ve konutlara dair oluşturulan 'Yeni Dereli Projesi' tüm hızıyla sürüyor.

Sütlüce Mahallesi'nde inşa edilen 142 konutun inşasında sona yaklaşıldığı açıklandı. Dereli Kaymakamı Murat Atıcı, bu noktada 71 konutun ve 82 dükkanın inşaasının devam ettiğini, hak sahiplerine teslimin en geç ağustos ayı başında yapılacağını bildirdi. Atıcı, "Sadece ince işçiliği ve çevre düzenlemesi kaldı. İnşallah vatandaşlarımıza teslim edilecek." dedi.

Ayrıca bölgede biten köy evleri ve teslim edilen köy evleri de var. Akkaya Köprüsü ise gelecek ay ulaşıma açılacak. Bölgede 8 köyün içme suyu hattı yeniden inşa edildi. Tüm yaralar sarılmaya devam ediyor.