GİRESUN (AA) - Giresun Azerbaycanlılar Derneği, 2. Karabağ Savaşı'nın birinci yılında etkinlik düzenledi.

Atatürk Meydanı'nda etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Elgün Memmedov, 44 gün süren savaşta Ermenistan'ın, Azerbaycan ordusuna teslim olmak zorunda kaldığını söyledi.

Azerbaycan ordusuna ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e, kendilerine zafer yaşattıkları için minnettar olduklarını dile getiren Memmedov, "Bize bu sevinci yaşatmak için canlarını feda eden kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Her birini saygıyla yad ediyoruz. Hatıranız, kahramanlığınız asla unutulmayacak. Adınızı tarihe ve kalbimize kazıdınız, orada sonsuza dek yaşayacaksınız." dedi.

Memmedov, Türkiye'nin, Azerbaycan'a her türlü desteği verdiğini, Azerbaycan halkının bunu asla unutmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu savaşın kahramanları Azerbaycan'ın zaferine sevinen kardeşleri, dostlarıdır. Kardeş deyince akla gelen Türkiye'dir. Hem Türkiye halkı hem de devleti savaşın her safhasında Azerbaycan'a her türlü desteği verdi. Biz Azerbaycan Türkleri bu desteği asla unutmayacağız. Sonsuza dek minnet duyarak, bu minneti kardeşliğimizin simgesi olarak hatırlayacağız. Ne mutlu bize ki Türkiye gibi kardeş devletimiz, vatanımız var. Azerbaycan adına, Türkiye'mize teşekkürü borç bilirim. Varlığınız daim olsun."


Kaynak: aa