Bazı maçlar vardır, bambaşka hikayeler çıkarır içinden..
Tıpkı bu akşam;
Uzun süreler akıllardan çıkmayacak, hafızalardan asla silinmeyecek bir akşamın yaşandığı Akyazı'da ki bu haklı dört dötlük galibiyetin hikayesin yaşandığı  gibi..

Öncelikle Zargo ve Abdülkadir'in yokluğunun Trabzonspor için bir handikap olacağı kafalarda soru işaretleri bırakıyordu, ister istemez..
Fakat maç başladığında görüldü ki, ne defans ne de hucum hattında Trabzonspor eksikliklerini hissetmeyecek!

Ünal Karaman takımını zorlu rakibine karşı gerek mental gerek fizik gerek tatktik olarak muhteşem hazırlamış..
Öyle ki müsabaka başlar başlar başlamaz rakibin neye uğradığını şaşırması bunun en bariz göstergesiydi.
Trabzonspor bu akşam rakibine tedbir almaktan ziyade, öncelikle kendi oyunu oynamak ve bu oyununu kabul ettirmek üzerine bir kurgu ve taktik anlayışı benimsemiş olduğunu gördük..

Bel ki golün erken gelmesinin Galatasaray'ın gardını erken düşürdüğünü savunanlar olabilir, lakin bu rakibin sorunu olsa gerek.
Zira, Trabzonspor tıpkı Sivasspor maçında olduğu gibi gol attıkça, futbol adına kendi gerçeklerini ve oyun mantalitisini rakibine kabul ettirdi.

Yusuf  Yazıcı'nın, Sosa ve Onazi ile üçlü bir hucum kombinasyununda geçen haftaların aksine büyüyen oyunu bu akşam ki farklı galibiyetin bana göre en değerli kazanımıydı.

Bunun yanında Hugo Rodellega'nın Ünal Karaman'ın oyun planı dahlinde;  oyunun her anında ve gidişatında içinde olması, özellikle üçüncü bölgede Trabzonspor'a bol çeşitlilik ve üretkenlik anlamında olgun bir oyun oynama imkanı sağlamakta.

İşte geçen senenin, özellikle  kendilerinden çok şey beklenen iki durgun adamı Hugo ve Sosa'nın, Ünal Karaman ile bu sezon bambaşka bir hüviyete bürünmeleri; Trabzonspor'u takım olma yolunda ( tüm eski ve yeni katılanlarıyla ) bambaşka bir görünüme götürmekte..

Yoksa;
Anthony Nwakaame ve Caleb Ekoban'ın bu kadar kısa sürede Trabzonspor'a mükemmel bir şekilde intibak sağlamaları başka nasıl izah edilebilir ki!..

An itibariyle Trabzonspor'u bu parlak galibiyeti, '' milli ara '' sonrası  gerek içeride gerek dışarıda alacağı iyi sonuçlarla perçinleyecek olması hiçte imkansız değildir..
Açık söylemek gerekirse büyük maçların kazanımları camialara elzem olan özgüven eksiklerini tamamlayan en değerli eylemlerdir..

İşte bu minvalde  Trabzonspor'u bu lig'de rakipleri karşısında düşük kalibrede görenlere inat, kadrosunun onlardan aşağı olmadığının bilincinde olmak ve buna göre bir plan içinde maçlarını aynı derecede önemsemeleri, gelecek adına güçlü bir Trabzonspor'un bu lig'e damga vuracağından asla kuşku duyulmamalıdır.

Ben öyle inanıyorum ki ,  bu akşamın özelinde başta Fatih Terim olmak üzere ( bu akşam )karşılarında böyle bir Trabzonspor beklemiyorlardı!
Zaten bize göre de Galatasaray'ın ne düşündüğünden ve yapmak isteyipte yapamadıklarından ziyade Trabzonspor'un ne düşünüp ne yaptığının ve karşılığında ne istediğinin bilinciyle bu akşamı unutulmaz kılması oluştur..

Başta Onazi, Nwkaame ve Ekoban'ın kol kola, teşbite hata olmaz adeta gol gola gollere koşmaları kadar;
Bu dört gollü güzel galibiyetin futbolcular kadar en değerli üç parçası, başta Ahmet Ağaoğlu başkanın, özellikle transferin son anlarına kadar Trabzonsporluluk duruşundan asla taviz vermeden, Trabzonspor'un''  al-i menfaatlerini ''koruması kadar Trabzonspor'un büyüklüğüne en ufak bir halel getirmemesinin bu akşama doğrudan sirayet ettiğine inanıyorum..
Diğer iki değerli parça ise futbolcularını gerek fizik gerek zihinsel olarak hazırlayan Ünal Karaman ve takımlarını muhteşem bir şekilde destekleyen muhteşem taraftarıdır..