Göz altı çevresindeki kırışıklıkları gidermek ve önlemek için 8 farklı maske tarifimiz var. İşte, göz kırışıklığı için maske tarifleri!

8 farklı maske tarifimiz ile sizlerleyiz. Evde doğal malzemelerle göz altı çevrenizdeki kırışıklıkları onarabilirsiniz. Göz kırışıklığı için maske hazırlamak için nelere ihtiyacınız var görelim…

Göz altı bölgenizden endişe mi duyuyorsunuz? İşte onu besleyecek ve kırışmasını önleyecek 8 kendin yap maskesi!

1. Badem yağı maskesi

Bu tek bileşenli maske, göz altı ile ilgili tüm sorunlarla mücadelede size çok yardımcı olabilir.

Tek yapmanız gereken saf badem yağını göz çevresine azar azar (çok az miktarda) uygulamak ve her bir gözün altına bir dakika boyunca sadece yüzük parmağını kullanarak cilde hafifçe masaj yapmaktır.

Sadece tek yönde masaj yapın. 15 dakika bekletin ve nazikçe silin.

2. Patates-salatalık maskesi

Göz kırışıklığı için maske patates ve salatalık suyunu kullanarak evde kolayca uygulayabileceğiniz tarifleri içerir. Patates suyu ile salatalık suyunu karıştırıp göz çevrenize uygulayın ve yüzük parmağınızla cildinize nazikçe masaj yapın. 15 dakika sonra sade su ile yıkayınız.

Patates suyunun leke açıcı özelliği koyu göz altlarınızı aydınlatırken, serinletici salatalık suyu bölgedeki yorgun cildi canlandırabilir.

3. Papaya-limon maskesi

Papaya posasına limon suyu ve bir tutam zerdeçal ekleyin. Göz çevresindeki cilde hafifçe masaj yapmak için bunu kullanın.

10-15 dakika bekletin ve su ile durulayın. Bu maske, göz çevresindeki cildi aydınlatmaya ve pürüzsüz tutmaya yardımcı olur.

4. Safranlı sütlü maske

Birkaç tutam safranı yarım saat sütün içinde bekletin. Pamuklu pedleri karışıma batırın ve göz altına uygulayın veya göz pedi olarak kullanın. Bu, kuruluğu giderir ve göz altı bölgesini tonlandırır.

5. Badem sütü maskesi

Badem ve sütten bir hamur elde edin. Yumuşak, pürüzsüz ve beslenmiş bir göz altı bölgesi için macunu göz altına uygulayın ve 20 dakika sonra yıkayın.

6. Yeşil çay maskesi

Yorgunluğunuzu atmak ve göz altlarınızı tazelemek için kullanılmış yeşil çay poşetlerinizi göz pedi olarak kullanmanız yeterli. Göz altı kırışıklığı için maske yapımı çoğu zaman tek malzeme kullanarak oldukça pratiktir.

Taze yeşil çay poşetlerini önce sıcak suda demleyerek ve ardından güvenli kullanım için soğumaya bırakarak da kullanabilirsiniz.

7. Göz kırışıklığı için yumurta maskesi

Biraz balı limon suyu ve bir yumurta akı ile karıştırın. Bu karışımı göz çevrenize uygulayın ve 20 dakika sonra yıkayın. Bu cildi nemlendirir ve sıkılaştırır ve koyu halkaları azaltır.

8. Gül suyu maskesi

Pamukları soğutulmuş gül suyuna batırın. Pedleri gözlerinizin üzerine koyup 15 dakika bekleyin. Gül suyu cildi tonlandırır ve sıkılaştırır ve aynı zamanda çok rahatlamış hissetmenize de yardımcı olabilir.

Editör: Didem Bektaş