Trabzonspor sahaya ortasaha merkezde iki eksik, Ekuban ve Nwakaeme'de olmadan çıktı. Organizasyonsuzluk ve kötü oyun kendini ilk dakikadan itibaren belli etti. Trabzonspor'un ne oynadığı belli değil. Pas yapamıyor, bu ortasahayla zaten top kapamıyor. 6 numara eksikliği bir kez daha gözler önüne serildi. Girilen gol pozisyonlarında da kaleci Mert'i geçemedi.​

İrfan'ın golüne kadar net pozisyonlar olsa bile şuursuz bir futbol vardı. Özellikle rakip cezasahasına topu gönderip buluşma sayısı azdı.

İkinci yarıda oyundan giderek kopan Trabzonspor kalesinde golü görünce oyundan daha da koptu. Diabate ve Abdülkadir Ömür etkisiz olunca, ortasahadaki eksiklikte buna eklenince skorunda baskısıyla kötü bir futbol izledik. Özellikle gereksiz denenen kenar ortaları, rakip kalabalık defansın arasına dikine kötü paslar Trabzonspor'un yaptığı şeylerdi.

Atılan paslardaki isabetsizlik, rakip pas yaptığında kapılamayan toplar, şuursuzca yapılan pres, kanatları etkin kullanamamak, rakibin her atağında tehlike bölgesinde panil yaşamak bunlar maçın özetiydi. Günün sonunda eksik Trabzonspor'un gücü rakibini yenmeye yetmedi.