58 bin 590 dekarlık alana kurulu Tabiat Parkı, yoğun ilgi görüyor.

Birbirinden farklı çiçek türleri ve çağlayan suları ile seyrine doyulmaz bir manzara sunan Artabel Gölleri Tabiat Parkı, ziyaretçi akınına uğradı.

Gümüşhane'deki Tabiat Parkı yerli turistin ilgi odağı oldu. Artabel Gölleri Tabiat Parkı; zengin floar, fauna, yabani hayvan çeşitliliği, buzul gölü, endemik bitki ve canlıları ile eşsiz manzaralara ev sahipliği yapıyor.

Artabel Gölleri Tabiat Parkı, birçok kişinin ölmeden önce görülmesi gereken yerler listesinde yer alıyor. Haziran ayının sonuna gelinmesine rağmen erimeyen kar tabakasıyla görülmeye değer. Ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunan Park, Gümüşhane'nin en yüksek noktası olan 3.331 metre rakımlı Abdalmusa zirvesi ve pek çok zirveyi barındırıyor.

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde yer alan ve 1998 yılında tabiat parkı ilan edilen Artabel'e Erzurum, Trabzon ve Eskişehir'den pek çok ziyaretçi geldi. Eşsiz güzellikleri yaşayan aileler huzurlu bir şekilde evlerine döndü.

Trabzon’dan gelen Çakıroğlu ailesi, Erzurum’dan gelen Baş ailesi ve Eskişehir’den gelen Nebioğlu ailesi geçtiğimiz gün 12 kişilik doğa turunu bitirdi.

Bölgede göller görülebiliyor. kartopu oynayanlar, kayanlar, piknik ve yürüyüş yapanlar görülüyor. Parkur boyunca Osmanlı-Rus harbinden kalma çok sayıda siperi görme fırsatı bulan misafirler, bir noktada şehitler için durup dua ediyorlar.

Ziyaretçilerden biri, "Bunca emek bu manzaraya değdi. Burada daha önce hiç görmediğim çiçekleri gördüm. Özellikle ters lale benim çok dikkatimi çekti. Herkesi Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na, bu muhteşem manzaraya davet ediyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim