Harika ve akıllı bir taktik oyunla rakibine göre daha etkin bir saha içi performansı ortaya koyan Trabzonspor, üstelik golü de erken dakikalarda bulunca acaba Fenerbahçe’yi Kadıköy’de devirecek dedirtti (!)..
İlk yarıya dair Eddie Newton’u takdir ederken, ikinci yarı biraz da erken gelen Fenerbahçe golü sonrası Trabzonspor’un ilk yarıdaki oyun üstünlüğünü kaybetmesi ister istemez hocaya yazacak..
Şöyle ki, Erol Bulut’un elindeki kadronun ikinci illa ki oyuna dahlinin bir şekilde olacağının dahline karşı tedbirsiz kaldı..
Hülasa Mr. Newton’a yüklenmekte biraz adaletsiz bir durum aslında..
Şu gerçek artık su götürmüyor ki, Trabzonspor içi boş bir varil gibi olmuş..
Yani, gidenlerin yeri maalesef dolmamış.
İlk iki hafta methiyeler düzdüğümüz, hatta kendisine “ müfettiş “ payesi verdiğim başta Baker olmak üzere ( ileride ne olur bilinmez gibi ) sevgili başkanı çok zorlu bir süreç bekliyor..
Allah yardımcısı olsun, bıçak sırtı kararlar alacağı ya da alabileceği bir haftaya girdi başkan Ahmet Ağaoğlu ve ekibi.
Hafta içi basına yansıyan antrenman sahasındaki hali başkanın bu maçı ölüm kalım maçı gibi görmesi anlaşılan takıma sadece ilk” kırk beş dakika “ yetebildi..
Geçen hafta galibiyete hasret son şampiyon Başaksehir’i , hem de iki yenilgisini ligin yeni ekiplerinden Hatayspor ve Karagümrükspor’a karşı alan , sezonu şampiyonluk mücadelesinde rakibine kaptırmış olmasından bile bir sonuç çıkarmaktan bihaber Trabzonspor’un bu akşam Kadıköy’de bize göre değil, lakin Istanbul medyasına göre bir sürprize imza atacağına inanmayanlar maalesef haklı çıktı..
Maça dönecek olursak, uzun lafın kısası elinde kozu daha fazla olan Erol Bulut, biraz şansı biraz yaptığı, özellikle SOSA değişikliği ile maçı kotardı diyebiliriz..
Kritik Soru;
Trabzonspor, Uğurcan muhteşem kaleci melekeleri ile daha ne kadar lige tutunacak ?..
Üzülerek görüyoruz ki, Trabzonspor git gide sıradanlaşıyor ve bu en başta Uğurcan gibi bin bir zorlukla yeşeren yeteneklerimizin solgunlaşması kaçınılmaz gibi görülmekte(!).
Bu zor konjonktür içinde sayın Ahmet Ağaoğlu’nun doğru ve yerinde aksiyonlar alması elzemdir..
Gün olsun ama bu sefer harman olmasın..
Harman zamanları sevinenlerin günüdür..
Gün, harman gününe kadar harman yerini düzeltme günüdür..
Hasan Akbaş
Haberts.com