Avrupa'nın büyük ve zengin ülkelerinden biri olan Hollanda'nın adı değişiyor. 1 Ocak 2020 Tarihinden itibaren resmi olarak adının değişeceğini açıklayan Hollanda'nın adının değişme nedeni de oldukça ilginç.

Resmi olarak adı Holland olan zengin ülkenin adı 1 Ocak 2020'den itibaren Netherlands olarak bilinecek. Bu adın değişme nedeni oldukça değişik. Ülkenin adının değişme tarihinin de yeni yıl olarak belirlenmesi de diğer bir ilgi çekici konulardan olmuştur. 

Hollanda Yerine Netherlands Kullanılacak! 

Holland sözcüğü, Hollanda ülkesinin sadece batı kıyısına veripen isimdi. Ve bu isim yalnızca 12 ili kapsıyordu. Bu iller arasındaysa Amsterdam, Haarlem yoktu. O illerin ayrıştırıldığı düşünülerekten Hollanda'ya Netherlands adı verildi. Netherlands kelimesi de ülkenin tamamı için kullanılan addı. 

Resmi olarak adını Netherlands olarak değiştiren Hollanda, Holland adının kullanılmaması için 200 Bin Euro'luk bir bütçe ayırmıştı. Ülkenin logosunun da 1 Ocak 2020 itibariyle değişeceğini belirtlen yetkililer, yeni logonun NL harfleriyle değişeceğini ve logoda da lale kombinlerinin kullanılacağı belirtilmiştir. 

Holland isminin 25 yıldır kullanılmasının tek nedeni de şüphesiz turistik promosyondur. Yalnızca Turist çekme amacıyla adını Holland olarak kullanan bu ülke,1  Ocak 2020 itibariyle Netherlands adıyla bilinecektir. Bizce bu isim de oldukça ilgi çekici. 

Daha önce Avrupa da bulunan Çek Cumhuriyeri adını geçen aylarda da Çekya olarak değiştirmişti. Avrupa da bulunan ülkeler adını tek tek değişmektedir. Bunun asıl nedeninin ne olduğu henüz açıklanmasa da, her ülkenin adını değişmesi için mutlaka geçerli bir nedeni vardır diye düşünüyoruz. 

Editör: TE Bilişim